3309 entry daha
  • dün gece covid koordinasyon grubundan artık toraks bt pozitif hastaları pcr sonucu pozitif olmadan hiçbir şekilde filyasyona dahil edilmeyecek şeklinde güncelleme geldi. sadece aile hekimi izlemi var 7 gün. filyasyon yok. temaslı takibi yok. düşünsenize tomografi bazı vakalarda kesin tanı koyduracak derecede covid 19 spesifik iken sen tut bunları pcr negatif çıktı diye vaka olarak sayma filyasyon yapma temaslı takibi yapma. sayıları az göstereceğiz diye iyice sıvamaya başladılar. sadece tomografi çekip sen covidsin arkadaş dediğim fakat sürüntüsünün negatif geldiği bir cok hastam oldu. hepsi de ailecek covid geçirdiler. yeni güncellemeyle pozitif olmayan hiçbir hasta covid olarak sayılıp vakaya dönüşmeyecek dolayısıyla filyasyon ekipleri tarafından favipravir de başlanmayacak.

    not: bilmeyen arkadaslar için sistem tomografisi covid 19 uyumlu hastaları sürüntüleri negatif dahi gelse otomatik olarak vaka gibi kabul edip filyasyona ekliyordu; temaslı takibi yapıyorlardı. favipravir başlanıyordu.

    edit: bu sabah hsys sistemi dedigimiz takip sisteminden baktığımızda 470 civarında olan ilçedeki gelmiş geçmiş toplam vaka sayısı 380 civarlarına düşmüş. 90 civarı bt pozitif pcr negatif olan vakalar ise buhar olmuş uçmuş erişilemiyor.
11935 entry daha
hesabın var mı? giriş yap