7 entry daha
  • romanın (bkz: fermi paradoksu) olması üzerine kurulu olduğunu siyasetle ilgilenmeyen birinin düşünebilmesi muhtemeldir. fakat bu roman bilim kurgu'dan ziyade (bkz: duvarabakan) (bkz: duvaryıkan) benzetmeleriyle (bkz: kapitalizm) (abd) ve (bkz: komünizm)(çin tartışılır) arasındaki savaşın yansıması ve ondan sonraki olabileceklerin senaryosunu çizmiştir demek daha yerindedir.

    nükleer silah kullanımı, petrol zengini (bkz: venezuela) durumu, (bkz: elon musck çip projesi) 'ne benzer bir çip proje, (bkz: tokamak) ile enerji sorunun ortadan kaldırma çabaları vs. bu romana bilim kurgu demem ben :) bildiğin bilimsiyasi kurgu daha güzel durur. sonunda ise çinli abimiz trisolarislere hem sizi hem kendimizi yok edecek bir yol var ister misin diyor ? :) haliyle trisolarisler yaşamak istediği için başka gezegende yaşam var mı acaba diye uzayın derinliklerine doğru yol alıyor.

    özetle efenim: yaşayan organizmalar hayatta kalmak ister—hayatta kalmaya güdülenmişlerdir—ve diğer canlıların gerçek niyetlerini bilmek imkansızdır. bunun barışçıl bir karşılaşma olacağına dair hiçbir güvence olmaması nedeniyle, daha sana saldırma şansı dahi bulamadan diğer türleri yok etmek en güvenli eylem planıdır.

    '' birincisi: hayatta kalmak uygarlığın en temel ihtiyacıdır.
    ikincisi: uygarlık sürekli büyür ve genişler ancak evrendeki toplam madde miktarı sabit kalır.
    ... bu iki aksiyomdan gelen sosyolojinin temel resmini elde etmek için iki önemli kavram daha var; şüphe zincirleri ve teknoloji patlaması. ''
    (bkz: karanlık orman) (bkz: cixin liu)
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap