450 entry daha
  • battle of the bosphorus dlc'sinde türkiye ile hangi yoldan giderseniz gidin, 1942-1943 yılından önce belli bir seviyeye gelmeniz mümkün değil.

    eğer "historical" takılacaksanız, balkan antantı yerine üç ittifaktan birine doğru gideceğiniz yolu seçmenizi tavsiye ederim. bu yolda, belli bir yere kadar üç ayrı daldan ilerliyorsunuz ve bu sayede ciddi sanayi ve altyapı kazanımları elde edebilirsiniz. hangi ittifaka katılmak istediğinizi savaşın gidişatına göre seçebilirsiniz, ancak 10 oyunun 8'inde ittifak devletleri ve sovyetler, almanları yemeyi başarıyor, uzak doğuda da japonya 10 oyunun 6-7'sinde çin'den hindistana kadar ilerliyor.

    focus tree oldukça detaylı, gavur yapımcılar bizim ülkemizi bizden çok daha özenli ve derinliklemesine incelemişler ancak bu focus tree içerisinde öyle bir görev var ki cidden diğer görevlere nazaran büyük fark yaratıyor:

    1941-1942 yıllarına kadar krom çıkartma ile ilgili gerekli çalışmaları ve altyapı yatırımlarını yaparsanız 6 ya da 7 bölgenizde 40 veya üzerinde krom çıkartabilir hale geliyorsunuz. mihver devletlerine doğru ilerlediniz yolda "the clodius agreement" adında bir focus var. bu focusu bitirdiğinizde 40 ve üzerinde krom çıkarttığınız bölgelere almanlar gelip 3 altyapı ve 2 askeri fabrika yerleştiriyor. bu da nereden bakarsanız 6-7 bölgede 3'er birim altyapı ve 12-14 askeri fabrika demek oluyor. bir focus için oldukça büyük bir kazanım...

    ufak da bir spoiler vererek bitirelim:

    türkiye ile hangi yolda ilerlerseniz ilerleyin, eğer commitern'e katılmazsanız sovyetler birliği bir noktada (genellikle 1949-1950'den sonra) montreux sözleşmesine istinaden sizin üzerinizde hak iddia etmeye başlıyor. o yüzden tarafsız türkiye ya da yunanistan-romanya-yugoslavya antantı ile ayakta kalabilme şansınız oyunun son kısmında yok. türkiye ciddi bir potansiyel olarak tasarlanmış, standart bir oyunla bile beş baba devleti kenara ayırırsak çok büyük bir sanayi ve ham madde potansiyeline ulaşıyor.

    herkese iyi eğlenceler
249 entry daha
hesabın var mı? giriş yap