7 entry daha
  • mars ve jüpiter arasında gidip gelen son derece nadir metalik asteroidin adı. 10.000 katrilyon dolar değerinde olduğu tahmin ediliyor. dünya'dan yaklaşık 230 milyon mil uzaklıkta, mars ve jüpiter arasında dönen güneş sisteminin ana asteroit kuşağındaki en büyük nesnelerden biri olan asteroid 16 psyche, yaklaşık 140 mil çapında, kabaca massachusetts büyüklüğünde.

    asteroitlerin çoğu kayalardan veya buzdan yapılmıştır. ancak 16 psyche yoğun ve çoğunlukla metalden yapılmıştır, muhtemelen bir "(bkz: protoplanet)" olabilir, hiçbir zaman oluşmayı başaramayan bir gezegenin artık çekirdeği yani ilkel gezegen. yeni veriler, asteroidin tamamen demir ve nikelden oluşuyor olabileceğini ortaya koymuş. daha önce de bu göktaşında 700 kentilyon tutarında (dünyada kişi başı 93 milyar dolarlık) altın bulunduğu ileri sürülmüştü.

    2022'de nasa, insansız uzay aracı (bkz: psyche)'yi , asteroidi ve benzer nesnelerin tarihini anlamak için bir spacex falcon heavy roketiyle fırlatmayı planlıyor. ilk kez tamamen metalden yapılmış bir astreoide gidilecek. yörünge aracının 2026'da astreoide varması planlanıyor.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap