2789 entry daha
  • ben apartmanımızın bu depremi gayet başarılı bir şekilde atlattığını düşünüyordum. bugün çevre ve şehircilik bakanlığı'ndan gelen ekipler apartmanın a bloğuna ağır hasarlı, b bloğuna orta hasarlı raporu verip binayı mühürleyeceklerini söylediler. akşam akşam kendimizi kendi evimizden televizyon bilgisayar söküp kaçırmaya çalışırken bulduk. kendi evimize hırsız gibi girip alelacele birşeyler aldık çıktık. bu akşam 8'er katlı iki apartmanın daha sakinleri evsiz kaldı yani.

    deprem olalı üç gün oldu ama hayatımızdaki etkileri devam ediyor. biz şu anda apartmanımıza yıkım kararı verilecek mi, eşyalarımızı kurtarabilecek miyiz bunun derdine düştük. en büyük derdimiz bu olsun. bu şiddetteki bir depremde hiçbir yakınımın, sevdiğimin burnu bile kanamadı bundan önemli bir şey yok.

    ağır hasarlı bina ve yıkım kararı alınırsa dask, devlet yardımı vs gibi konularda bilgi verebilecek kişiler mesaj gönderebilirse sevinirim.

    dipnot: merak edenler için konum şemikler.

    edit: iki blok da bugün tekrar yapılan inceleme sonucunda "ağır hasarlı" olarak raporlandı ve iki bina için de yıkım kararı verildi. çok üzgünüm. bahsi geçen bina ahmet piriştina kültür merkezi çaprazı, dostluk sitesi.

    edit 2: mesaj atıp iyi dileklerini ileten herkese çok teşekkür ederim. birkaç sık sorulan soruya cevap vermek istedim topluca.

    evet, birkaç taşıyıcı kolonda gözle görülür hasar mevcuttu ve bunun üzerine biz çevre ve şehircilik bakanlığından tespit için ekip göndermeleri talebinde bulunduk.

    kolonlardaki çatlaklar dikey olsa sorun olmayabilirdi ancak tüm çatlaklar çapraz ilerlemiş ve bu burkulma manasına geliyormuş, kolonların tüm taşıyıcılık özelliğini kaybettiğinin işaretiymiş.

    binalar mühürlü, mühürlenmeden hemen önce çıkarabildiğimiz yükte hafif pahada ağır eşyaları çıkarmaya çalıştık anvak hala eşyalarımızın %90'ı evimizin içinde duruyor. içeri giriş yasak, binanın başında polis bekliyor.

    artçılar bitene kadar girip eşyalarımızı almamız kesşnlikle yasak. artçılar durulduğunda tüm daire sahipleri bireysel olarak valiliğe başvurup ev boşaltma izni isteyecek. valilik izin verecek olursa belli gün ve saatte izin verecek ve eşyalarımızı alabileceğiz. izin çıkmazsa şansımıza küsüp devletin sözünü verdiği 30000tl'lik yardımın gerçekten de verilmesini umacağız. şu anda her şey muallak.

    apartman sakinleri kendi aralarında anlaştı, hırsızlığa karşı ikişer kişi ikişer saatlik bina nöbeti tutuyor her gece.

    annemle babam abimde kalıyor bu süreçte. çok şükür açıkta değiliz. yardım etmek isteyen herkese çok teşekkür ediyorum. yardımcı olmak istiyorsanız alternatif kanallara yönelmeniz daha iyi olacaktır. çadırda kalan birçok vatandaşımız var, öncrlik onların ihtiyaçlarında.

    tekrar hepinize iyi dilekleriniz için çok teşekkürler. iyi ki varsınız.

    edit 3: eşyalarımızın neredeyse tamamını kurtarabildik, çok şükür. yakın zamanda aynı bölgede kiralık ev arayışına girişeceğiz. dask 150000 tl, devlet de toplamda 18000 tl civarı yardımda bulunacakmış. yıkımı kim yapacak, yerine dikilecek binayı kim yapacak, bu iş için cebimizden kaç para çıkacak hepsi meçhul. ben aileme maddi destekçi olmak adına gemideki işime, çalışmaya geldim. tüm süreçle ailem ilgileniyor.
645 entry daha
hesabın var mı? giriş yap