9 entry daha
  • ortaokul sonrası askeri lise öğrenci sınavı ile öğrenci alan askeri liselerden biridir, başvurunuzun ardından temiz bir bir sicili olması ve ortaokul hayatı boyunca öğrencinin disiplin cezası olmamalıdır, akabinde belli bir not ortalamasına sahip olmalıdır. fiziki ve mantıksal olarak asker gözetmenler tarafından yapılan fiziksel yeterlilik sınavında ve sözlü mülakat sınavında da başarılı olması gerekmektedir ki tüm bu sınavların ardından çoktan şeçmeli bir yazılı sınava girilir ve yeterli miktarda puan aldıysanız 3 askeri liseden birine kayıt yaptırma şansına sahip olursunuz. kanaatimce bu okullardan en disiplinli olanı bu lisedir. taş yapılardan meydana getirilen okul binaları okulun disiplinini düzenini ve sessizliğini yansıtmaktadır adeta. bu düzen ve disiplin öğrencilerin eğitim gördüğü derslikler ve koğuşlara kadar işlemiş birbirlerinden ayrılmasıyla vücud bulmuştur, bu durumdan bina arası hareket kabiliyetinin sağlanması için bina aralarında köprü kurulmuşdur. okulun reviri askeri sınırlar dahilinde olmadığı ve öğrencilerin bir nebzede olsa sivil hayatın çok renkli hayatını ya hasta olup revire giderek yada haftasonu izinlerinde yaşar, üniformalar içine sinmiş o mat ve koyu renkli disiplin ve düzen, hastalık bahanesi, izinler ile biraz renklendirilir ve parlatılır.

    okulun sahip olduğu etkin ve yetenekli eğitim personeli yetkin eğitim yöntemleriyle gerek uygulamada olsun gerekse teoride olsun türkiyede bulunan pek çok özel ve devlet lisesinden çok daha iyi bir eğitim sunmaktadır. kurulduğu ilk yıllarında almanca ve fransızca dil eğitimi veren lise günümüzde askeri lise öğrencilerine ingilizce ve almanca dil eğitimi vermektedir.

    hem öğrenci hem de asker olmanın avantajları ile hayatı insana en iyi öğreten bir yuvadır, kurulan samimi arkadaşlıklar, içten gülücükler, insanların birbirlerine olan dayanışması ile insan üstünde unutulmaz anılar bırakan her daim özlenen bir okuldur. güncel hayatınıza dair en ufak detayda bile kendisini size hatırlatan ve ne kadar soğuk taş yapılarla biçimlendirilsede insanın içine daima sımsıcak hisler uyandırabilmeyi başarabilmiş bir okuldur bir yuvadır.

    mütemadiyen günde 3 defa silinen karo taşları adeta ayna gibidir ve yüzünüzde yıldır yıldır parlar, adeta geleceğinizin ne kadar parlak olduğunu anlatmaya çalışır size. askeri bir okuldur ve küçük yaşta size verilen emirler vardır. kıyafetiniz herzaman düzgün ve ütülü olmalıdır çünkü çocukta olsanız türkiye cumhuriyetinin silahlı kuvvetlerini temsil etmektesinizdir orda, arkadaşlarınızla eğlenirken daima ölçülü olmalı taşkınlık yapmamalısınızdır, sakalınız çıksada çıkmasada mutlaka traş olmalı yüzünüzde belirgin tüyleri mutlaka yok etmelisiniz aksi takdirde bir hafta boyunca hayallerini yeşettiğiniz güzelim haftasonu tatiliniz sizin için tam bir kabusa dönüşecektir.

    size verilen emri yerine getirmekle mükellef olduğunuz, söz verilmedikçe konuşmamanız gereken sert disiplin kuralları ile henüz çocuk yaşta sizi ergenliğe hızla taşıyan bir okuldur. boyunuz kadar silahlarla eğitim yapacağınız her yaz izmire kamp'a gideceğiniz otlarla böceklerle doğayla ve çadırlarla haşır neşir olacağınız güzel sosyal faliyetleri olan bir okuldur.

    farklı bir ambiansı ve büyüsü olduğuna inandığım okuldur, evet evet pekçok kişi hayatlarında yatılı okulda okumuş olabilir ama sanıyorum ki çok az insan gecenin üçünde uyandırılarak şşşştt... kalksana olum nöbetine şeklindeki deyimleri yada nöbet sırasında uyuklayıp yatağında yatar bir şekilde nöbetci subaya yakalanarak şınav çekmiştir yada antin kuntin bir sebepden dolayı haftasonu yatakhane nöbeti tutmuştur.

    cuma akşamları ailesi gelen evci arkadaşların sevincini sanki kendi sevincinizmiş gibi hissedersiniz, bazı zamanlarda ailenizin simlarını unutur cüzdanınızda sakladığınız resimlere bakarak hatırlarsınız, o zamanlar ki benim okuduğum zamanlarda cep telefonu henüz tasarım halindeyken anneyle babayla konuşmak ankesörlü bir telefonla mümkün olmaktadır ve konuştuğunuz sürece ahizede ısındıkça ısınır telefonun ahizesi kulağınızı ısıtır hatta terletir bile. ailenizdeki her olaya uzaksınızdır ve tüm olaylar size sözde gelir, ama siz orda on dakika sonra yapılacak içtima için endişelenmektesinizdir, çünkü artık yeni bir aileniz vardır hergün beraber uyuduğunuz, kahvaltı yaptığınız, koştuğunuz, ceza yediğiniz ortak bir amaç için tek bir çatı altında toplanmış yeni bir aileniz vardır.

    sivil yaşamda bulunan liselere hayranlıkla bakar onlar gibi özgür ve serbest olmak geçerdi içimizden zaman zaman, kader! gün olurda askeri okul ile ilişkiniz tamamen kesildiğinde artık gülümsersiniz hayata bir şekilde, ama sudan çıkmış bir balık misali kıvranmanız an meselesidir yitirdiğiniz dostluklar beraber kurulan hayaller, sivil hayatın kurt'u olmuş fırlama diye tabir ettiğiniz insanlardan gelen her kazıkda yaşanılan her üç kağıtta hatırlayacağınız bir okuldur. kısaca, insana çocuk yaşta ergenliği veren ve hayatta ihtiyacı olabilecek her türlü dayanıklılığı kazandıran üç harika okuldan sadece biridir.
48 entry daha
hesabın var mı? giriş yap