• tam 2 ay önce verdiğim siparişle ilgili gerçekleşen rezalettir.

    9 eylül 2020 tarihinde aldığım delonghi (5210) kahve makinesi, ön tarafındaki metalin eğikliği yanı sıra, su kaynadığında üst kapağın buhar nedeniyle yana kayması, kapağın kaymasıyla buharın, elektrikli ısıtıcının olduğu hazneye damladığını fark ettim. aynı cihazdan kullanan arkadaşıma video göndermesini söyledim ve bunun normal olup olmadığını sordum.

    arkadaşım görüntülü arayarak canlı olarak kahve koydu ve süreci tamamladı, bendeki gibi bir sorun kapak kayması, buhar sızdırması ve damlaması yoktu. böyle olunca plastik kalitesi de çok kötü olan cihazı aldığım kutuya özenle yerleştirdim, pandemi nedeniyle dezenfektanla hem kutuyu hem de makineyi dezenfekte ederek yerleştirdim. kullandığımız üç kağıt filtreyi de not ederek (bunun ücretini vermek istediğimi) ürünü iade için görsel gönderdim.

    satıcı firma, ürün gelir gelmez iadeyi reddedip, ürünün tutamacının tarafımdan kırıldığını (kırılmış demiyor, benim kırdığımı söylüyor direk iftira yani) yazarak parayı kendine aktardı, halbuki iade sürecindeki ürünün, ücretini firmanın alamıyor olması lazım n11'in ilk rezaleti burada başlıyor. görsel görselde firmanın tarafıma attığı iftira var, ürün kırılmış olabilir kargocuların şöhreti malum, ama bunu müşteri kırdı deyip parayı iç etmenin yorumunu size bırakıyorum.

    ürün bana tekrar geldi, teknik servise gittim şehirdeki resmi sorumlusuna, gelen kutuyu birlikte açtık.

    kutu eğilmiş, makinenin şasesi kaymış kapak kapanmıyor, benim kırdığımı iddia ettiği kısım için ise "darbeyle kırılsa cam hazne de kırılır, sanki zorlanmış gibi" diye yorum yaptı, yani normal kullanımla olabilecek bir şey değilmiş. teknik servisten rapor istediğimde, ihtilaflı bir ürün olduğu için rapor tutup sorumluluğu alamayacağını; ama n11 telefon açarsa gördüklerini söyleyeceğini ve ismini verebileceğimi iletti.

    bana 2. kez gelen ürünün nasıl şasesinin kaydığını gösteren görseller;

    görsel

    görsel

    görsel
    görsel

    gel zaman git zaman, n11 ile defalarca görüştüm hem telefonda hem de site üzerinden canlı destekle, teknik servisin yorumunu ve beyefendinin de ismini vererek detaylı bilgi alabileceklerini ilettim. devamlı oyaladılar, şikayetvar'a yazdım yine aynı süreç. bu arada 1 ay arayla elimdeki görsel ve videoları istediler mail ortamında gönderdim, 1 ay sonra dalga geçer gibi tekrar istediler görselleri aynı maili forward ettim. tek söyledikleri, alarm oluşturduk en kısa zamanda döneceğiz.

    bugün iade sürecinin başlamasının tam 2. ayı. ilgili tarihte özel bir hediye olarak aldığım ürünle ilgili yaşadığım durum budur. tüketici mahkemesine götüreceğim konuyu, pandemi nedeniyle bu kadar bekledim ama bünyesinde bulundurduğu firmaların, müşteriye iftira atmasına n11'in müsaade etmesini de herkesin bilmesini istedim.

    edit: tutamaçla ilgili görsel yok denmiş o da şurada: görsel
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap