16 entry daha
  • köpeklere el koyan ve para cezası kesenleri kutluyorum. ülkede bazı yasakların kanun nezdinde uygulandığını görmek güzel.

    öncelikle dogo argentino ve pitbull terrier gibi ırkları beslemek yasak bu ülkede. hatırlarsanız neredeyse her ay pitbull saldırısında yaralanan, psikolojik travma geçiren hatta sakat kalan birçok çocuk veya yetişkinin haberlerini alıyorduk. mesela en son yine trabzon of'da bir kadın pitbull saldırısında kolunu kaybetmişti.

    bu tarz güçlü çene yapısına sahip ve inatçı köpekleri besleyenler genelde ezik keko tipler. dövüştürmek için üretilen veya yetiştirilen bu köpekleri ağızlıksız ulu orta gezdirip ego tatmin ediyorlar. olan parkta oynayan çocuğa veya masumca yürürken köpek saldırısından dolayı sakat kalan insanlara oluyor.

    şimdi "tamam çocuğun kolu koptu ama sorun köpekte değil, yetiştirende" diye aklınca mantık yürüten dangalaklar duyar kasacak ama yetkililer doğru olanı yapmış tekrar tebrik ederim.

    edit: yine başladı "köpeğin suçu yok, yetiştirmekle alakalı" diyen tayfa. mesaj yağdırıyorlar. bakın sayın dangalaklar, ben parkta çocuğunu, yeğenimi gezdirirken, yolda yürürken karşıdan gelen bir pittbull'un iyi yetiştirilip yetiştirilmediğinden nasıl emin olacağım? çocuğuma bir zarar vermeyeceğinin bir garantisini verebiliyor musun? hadi her şeyi geçtim o tedirginliği yaşamak zorunda mıyım onu yetiştiren keko ego tatmini yapacak diye? bu mantıkla iyi yetişmiş herkese ruhsatsız silah verelim. nede olsa iyi yetişmiş. kötü amaçla kullanmayacağından emin olabiliriz değil mi?
228 entry daha
hesabın var mı? giriş yap