7 entry daha
  • ilk olarak aynı fiyata biraz daha düşük modelli sıfır telefonlar olduğunu hatırlatmak isterim. onu biz de biliyoz dingil dediğinizi duyar gibiyim, o yüzden bu noktayı hızlı geçiyorum.

    1- telefonu elinize aldığınız gibi ön arka kameraları test edin. geniş açı-zoom lens vs diger lensleri de kullanarak fotoğraf ve videolar çekin. yakın uzak odaklaması yapabiliyor mu ona bakın.

    2- ahize, mikrofon ve hoparlörleri test edin. bunu orda hızlıca ses kaydedici ile yapabilirsiniz ya da hattınızı takıp bir görüşme yapsanız daha sağlıklı olur.

    3- antutu, geekbench gibi bir kıyaslama programı indirip cihazın aldığı puan ile aynı model başka cihazların aldığı puanı karşılaştırma yapın. donanım-yazılım sıkıntısı var mı bakmış olursunuz.

    4- ekranın her noktasına dokunun. mümkünse bi resim çizme programı bulun ve her yeri çizmeye çalışın parmağınızı hiç kaldırmadan. eğer hiç kesintisiz çizebilirseniz dokunmatikte sorun yok demektir. ölü piksel var mı yok mu dikkatlice bakın.

    5- bluetooth ve wi-fi bağlantısı kurun. başka bir cihaza bluetooth ile veri aktarmayı deneyin.

    6- şarj soketini ve varsa kulaklık girişini 3 5 kez test edin. ses açma kapama, güç tuşu, yakınlık sensörü vs fiziksel donanımları iyicene kontrol edin. yakınlık sensörünü bilirsiniz işte telefonla konuşurken kulağınıza götürünce ekran kapanıyor mu diye bakın yani.

    7- varsa garanti durumunu kontrol edin, imei kaydını görüntüleyin.

    şimdilik aklıma gelenler bunlar. eğer bunların hiç birinde bir sıkıntı yoksa ve cihazın dış kozmetiği de aklınıza yattı ise o cihaz yüksek ihtimal sıkıntısız bir cihazdır. pil konusuna gelince o çok değişken bir durumdur, 5 aylık cihazın pili leş gibi olabilir ya da 2 senelik cihazın pili yeni gibi olabilir. o size kalmış baktınız pil yetmiyor, değiştirebilirsiniz.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap