31729 entry daha
  • uzaylıların varlığı çocukluğumuzdan beri tartıştığımız ve üzerine sürekli düşünüp, kafa patlattığımız ve bize eğlenceli gelen bir konudur.
    konu bu denli popüler olunca, komplo teorilerini, hikayeleri, mitleri de peşinden sürükleyen, filmlere kitaplara konu olan başlı başına büyük bir olay olmuştur.

    bu konuda okuduğum bir haber ise bana komplo teorilerinin dışında, "cidden ben bunu neden düşünemedim" dedirtti.

    olay şu; 2017 yılında, 2017 yılında, dünyadan 25 ışık yılı uzaklıktan güneş sistemine dahil olan, puro şeklinde bir gök cismine bir cisim keşfediliyor.
    ve bu cisme oumuamua ismi veriliyor.

    ee ne var bunda diyebilirsiniz ama burada anormal olan durum, cismin daha önce güneş sistemine dahil olan göktaşlarının güneşin çekim kuvveti dolayısıyla çevresinde hareket etmeye başladığı ancak bu cismin tam tersi güneşin çekim kuvvetinden hızla kaçarak uzaklaştığı gözlemlenmiş.

    yani? yanisi şu, bu cisim bizim uzun yıllardır düşlediğimiz bir uzay gemisi yaygın ismiyle ufo olabileceği yönünde.
    buna neden olan düşüncelerden birisi de şöyle bir örnekle açıklanıyor.

    eğer zamanda yolculuk yapmış olsaydık ve elimizdeki cep telefonunu düşürmüş olsaydık ve bunu bir mağara adamı bulmuş olsaydı, bu onun için hiç bir anlam ifade etmeyecekti, her gün gördüğü sıradan taşlardan biri gibi davranacaktı.

    dolayısıyla bizde şuan bu cismi anlamlandıramayıp hidrojen bulutu veya sıradan bir gök cismi olarak tanımlamamızın sebebi aslında uzaylılar ile tanışmamış ve onların teknolojisini kavramıyor oluşumuz.
    yani bir karınca için bizim ayakkabılarımız devasa bir dağ gibi görnüyorsa, pekala uzaylıların eşyaları ve atıkları da bize bambaşka şeyler ifade ediyor olabilir.

    dahası eğer uzaylıların varlığına ilişkin kanıtlar arayacaksak, buna doğrudan bir gezegen yada uzay aracı yerine, onların çöplerini aramak daha mantıklı olabileceği yönünde..

    şahsen bu teori bana çok mantıklı geldi. konuya ilişkin bir haber detayını da bırakıyorum.
    ilgili habermuhteşem bir şey bugün de ufkum katlandı.
10099 entry daha
hesabın var mı? giriş yap