341 entry daha
  • sevgili arkadaşlar, süreci en başından beri takip eden ve bunun üzerinde yoğunlaşan biri olarak ifade ediyorum ki, en zor zamanları yaşıyoruz.
    en başından beri olayı soran, soruşturan, ilgililerinden bilgi almaya çalışan biriyim.
    konumum itibariyle de bilgi vermek zorundalar!!
    bugün itibariyle olayın üzerinden tam 13 gün gecti ve 5.günde kaçırılan 15 kişinin sağ ve sağlıklı olduğu bilgisi alınmıştı. (bu bilgiyi bizatihi boden denizcilik genel müdürü osman levent karsan 28 ocak 2021 perşembe günü basına deklare etmiştir)
    şimdilik görüşmelerin sürdüğü ve çalışmaların titizlikle yürütüldüğü bilgisi geçiliyor... yine bu görüşmeler çerçevesinde mürettabatın sağ salim kurtarılması için; bilgi kirliliği, karmaşıklık ve kaos yaşanmaması için çok fazla açıklama yapmanın uygun olmadığı bildiriliyor. korsanların bundan nemalandığının altı özellikle çiziliyor. bunu hem şuanki olaydan, hem de geçmiş yıllarda bu durumu yaşayan ve süreci yöneten kişilerden öğrendim.
    açıkca ifade edeyim önümüzde 2 örnek var.
    bunlardan birisi kadıoğlu denizcilik firmasına ait paksoy-1 gemisi 2019-temmuz ayında korsan saldırısına uğramış ve 10 denizcimiz kaçırılmıştı. yine kaptanoğlu denizcilik firmasına ait puli gemisinde 2016 'nın nisan ayında kaçırılma olayı yaşandı ve 6 denizcimiz kaçırılmıştı.
    puli gemisi mürettebatı 13 günde, paksoy-1 mürettebatı da 28 günde sağ salim kurtatılmıştır.
    nijerya açıklarında ve aynı bölgede yaşanan bu iki vakayı örnek alıp, sonucun buna göre neticelenmesini beklemek mantıklı olacaktır.
    biraz daha bekleyeceğiz ve denizcilerimizin sağ salim ailelerine, sevdiklerine kavuşmalarını göreceğiz.
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap