34 entry daha
  • özgürlüğün ozanı
    "toprak vatanım,
    nev'-i beşer milletim.."bunu diyen adam,adam gibi adamdır.

    "kimseden yardım beklemem, kol kanat dilenmem,/ kendi boşluğumda, kendi gökyüzümde, kendim uçarım,/ eğilmek, tutsaklıktan daha ağır gelir boynuma,/ fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür şairim..."bunu diyen adam inandıkları uğruna gözü kapalı ölüme gidebilecek bir adamdır.

    "kusurum ne? kuşkuda olmak mı?/ kuşku koşmaktır aydınlıklara doğru./ insan aklıdır eninde sonunda/ gerçeği bulacak olan..."bunu diyen adam aklı,bilimi,aydınlığı rehber edinmiş olan adamdır.

    "toprak vatanım, nevi beşer milletim insan/ insan olur ancak buna izanla, inandım/ şeytan da biz, cin de; ne şeytan, ne melek var/ dünya dönecek cennete insanla inandım..."bunu diyen adam tanımadığı insanlar için bilmediği coğrafyalarda cenneti yeryüzüne getirebilmek için savaşabilecek olan adamdır.

    "bir gün yapacak fen şu siyahi toprağı altın/ her şey olacak kudreti irfanla... inandım..."bunu diyen adam yılmadan,bıkmadan çalışacak olan adamdır

    "bir insanın ilk işi nedir? cevap açık, kendisi olmak..." bunu diyen adam insanın nasıl yaşaması gerektiğini bilen adamdır.

    "hak bellediğim yolda yalnız da olsa giderim..."bunu diyen adam özgürlüğün ozanı olan tevfik fikret'tir.
327 entry daha
hesabın var mı? giriş yap