1128 entry daha
  • kendi çapında bilgisayar kullanan, sorunlarını kendi çözen, en azından bir sıkıntı çıktığında o sıkıntının nereden, neyden, ne için olduğunu anlayan bir insanım.. müdahale etmesi, kolay donanım güncellemesi vs sebebiyle de favorim her zaman masaüstü olmuştur.. laptop kullanırken beni afakanlar basıyor..

    tabi pc ile ilgim iş falan değil sadece oyun..

    performans canavarı olan ve laptopta oyun denilince aklıma ilk gelen alienware oluyor. bildiğim kadarı ile ilk zamanları kendi çözümleri ile masaüstü bileşenlerini bir şekilde laptopa sokuyorlardı tabi karşılığında kocaman bir oyun laptopunuz oluyordu ama performansı isteklerinizi karşılıyordu.. bu arada alienware'in masaüstü çözümleri de vardı ki.. cidden bu firmanın hem masaüstü hem de laptopları uzay üssü gibiydi.

    yine yanlış bilmiyorsam laptop kapağına ilk ışıklı logosunu koyan da alienware..

    tabi her gencin rüyasını süsleyen bir laptop olunca ve cpu ve gpu dünyası da laptop kullanımına uygun işlemcileri piyasaya sürmeye başlayınca her marka bu işe girmeye başladı.. asus ve msi en iyileri.. monster ise anca casper'in excalibur'una rakip olur.

    bir kaç hafta önce kendisi elime geçti elime geçme sebebi ise şirket sahibinin bir tanıdığının bu laptopu alması inanın hangi marka hangi model hatırlamıyorum abrasını hatırlıyorum bir tek. (google da driver için aratmışım monster abra a5 v16.6 )

    laptop önüme geldi bana gelme sebebi freedos olması ve bende de şirketin üzerine oem lisans olması yani win 10 yükleyeceğim..

    yükledim, güncellemeleri, sürücüleri kurdum ve ortalama bir laptop hissiyatı edindim.. bana göre ortalama bir laptoptan tek farkı rgb klavye ve kapakta ki rgb logo..

    9 bin tl civarına almışlar.. benim pandemi başında 7.500 tl ye topladığım kasanın çeyreği kadar performans verirse iyi bana göre.

    arkadaşlar size tavsiyem oyun oynamak için laptop almayın.. hele ki oyun laptopu denilip 10 bin liradan satılanlara bakmayın bile.. onlara göre candy crush oynanan her şey oyun laptopu...

    neyse benim şahsi düşünceme göre laptopta oyun oynanmaz.. oynanmamalı..
535 entry daha
hesabın var mı? giriş yap