9 entry daha
  • bugun basima cok ilginc bir olay geldi; yazayim da aklinizda olsun.

    her cuma marketin kapanmasina yarim saat kala falan lotto play dedigimiz opsiyon alimi yapardim.

    soyle oluyor, marketin kapanmasina yarim saat falan oldugu icin premium'lar acayip dusuk oluyor $0.04-0.05 falan. in the money'e duserse her dolar artisi basina $100 kazanc getireceginden acayip tatli bir trade oluyor. mesela 1 kontrat, $4'a falan maloluyor, artik durumunuza gore n tane kontrat aliyorsunuz. bazen 4 cent'lik opsiyonlar kapanmadan gelen ani momentumla $1'a falan firliyor; 25x kar ediyorsunuz. kirk yilin basi olan bir olay, o yuzden adi lotto play; kucuk oynayip buyuk almaya calisiyorsunuz.

    -----------
    neyse bunu acikladiktan sonra basima gelen olayi anlatayim da kulaginiza kupe olsun, hic boyle bir sey olacagi aklima gelmezdi.

    normalde tsla, spy, qqq gibi volume'u yuksek etf/stock'larla yapiyorum bu isi. bugun gorece volume'u dusuk bir stock'la deneyim dedim, kesin in the money olacak bir durum vardi. neyse; 6 cent'e aldim opsiyonlari; 3-5 dakika icinde in the money 33 cent'e cikti. ama satamiyorum bir turlu; alici yok. normalde esek gibi param olsa, stocklari exercise edebilecegim ama o kadar cash yok hesapta. opsiyon olarak satmaya calisiyorum, bid fiyati 4 cent. saka gibi. kardayken, zararina satmak gerekiyor.

    olayi aciklamak gerekirse olan olay soyle. diyelim bir hisse var marketin kapanmasina yakin fiyati $99, siz $100 call opsiyonlari 6 cent'e aliyorsunuz (yani bu stock'u $100'dan satin alma hakkini aliyorsunuz). o yarim saat icinde stock'un fiyati 100.33'e cikiyor. yani artik stock'u $100'dan satin alsaniz stock basina 100.33 - 0.06 - 100 = 27 cent kardasiniz. hemen o anda satsaniz, 4.5x kar etmis oluyorsunuz. super bir olay.

    ama 1 konrat, 100 stock ediyor, diyelim elinizde 10 kontrat vardi; 100.33 x 1000 => $100330 ediyor. 100 bin 3 yuz 30 dolar yani. halbuki siz bu kontratlari alirken 0.06 x 1000 => $60 odediniz. 330 - 60 => 270 dolar kariniz var. ama hesabinizda 100330 dolar olmadigi icin satin alamiyorsunuz. halbuki bu opsiyonu baskasina satsaniz, 20 cent'e bile satsaniz hem siz hem karsidaki kisi kar edecek ama alan olmayinca satamiyorsunuz; sadece exercise hakkiniz var.

    ne yapcam ne etcem diye kara kara dusunmeye basladim, uygulamanin sagini solunu karistiriyorum acaba margin'den borc cekip stock'u hemen alip satsam olmaz mi falan diye dusunuyorum. marketin kapanmasina 5 dk kala, kullandigim broker in the money'deyim diye zorla satti elimdeki kontratlari 4 cent'e (boyle bir kural oldugunu da bilmiyordum). gercekte 4.5x kar etmisken, 30% zararla kapatmis oldum.

    buradan cikarilacak ders, onceden yaptigim gibi volume'u cok yuksek kontratlarla yapmak gerekiyor bu islemi. yoksa durduk yere zarar ediyorsunuz.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap