38 entry daha
  • şöyle bir şey var; genellemek istemiyorum, çekiniyorum ama burası benim gözümde her zaman faşizan teknik üniversitesi olarak yer alacak.

    ikibinbir yazında bir teknik geziye çıkıldı sınıf olarak. kırk kişi'den biraz daha fazlayız, otobüs tutuldu, okulun maddi desteği olduğu için otobüs üzerine "istanbul teknik üniversitesi" yazılı bez afiş asıldı, yani bir nevi resmi ve görevli araç. istanbul'dan yola çıkarak karadeniz kıyısını, planımızdaki diğer işletmeleri gezerek ve konaklayarak gidiyoruz. gerekli görüşmeler yapılıyor, ktü'nün de yurdunda konaklayacağız bu plan dahilinde bir gece, kızlı erkekli kırk küsür kişi. herkes heyecanlı, oraları göreceğiz, gezeceğiz ve başka insanlarla kaynaşıp yurtta gece boyu geyik yapıp muhabbet edeceğiz diye planlar yapılıyor. akşam üstü varıyoruz, yurdun önüne yanaştırıp otobüsü, inmeye başlıyoruz yetkili bir kişiyle konuşup "biz geldik nerede kalacağız" demek için. bu arada yurttan bir iki kafa uzanıyor camlardan, yabancılar geldi diye haber veriyorlar birbirlerine. beş - on dakika içerisinden bütün pencerelerden camlardan kafalar uzanıyor, birbirlerine pencerelerden "karılar da gelmiş" diye yorum yapıyorlar.

    aniden; bir kaç dakika sonrasında; ne olduğunu anlayamıyoruz, bütün pencerelerden içi su - idrar vb. dolu şişeler, kola - bira kutuları ve sert cisimler atılıyor üzerimize. yağmur gibi geliyor, bir kaç arkadaşımıza isabet ediyor. "gomünüstler sktirin gidin" şeklinde bağırıyorlar, sinirler geriliyor. soğuk kanlılığı korumak ve atılanlardan korunmak için otobüse geri giriyoruz. yurdun müdürünü titri ile tıknaz bir adam geliyor hoca ile konuşmaya, ama protesto devam ediyor. şişeler atılmaya devam ediyor, yurt müdürü olduğunu söyleyen kişinin ayaklarının dibinde patlıyor bazıları, adam dönüyor "yapmayın, atmayın, sakin olun" diyor ama nafile.

    "n'oluyor kardeşim, neden böyle bir şey yapılıyor burada?" deniliyor adama. cevap otobüsün önünü işaret ederek "afişinizi görmüşler, tahrik olmuşlar" oluyor.
    "aman beyefendi ne yapıyorsunuz siz?"
    "burada gençler milliyetçidir"
    "iyi de atılanlara ne diyeceksiniz, burada sadece okul adı yazıyor yapmayın?"
    "bir kamyon tomatisin içinden bir kaç çürük tomatis çıkabilir, gerekli uyarıyı yaparız biz onlara"

    tam bu sırada mahalle kabadayısı kılıklı bir herif geliyor. "nolüyor burda gaptan?" diyor. kim olduğunu bilmiyor bizim ekiptekiler ama görevli birisidir diye düşünüyorlar tipini değerlendirmeden.
    "yahu yurda bir geceliğine geldik şu atılanlara bakın, çocukların üzerine geldi"
    "ben bunların (yurdun) abisiyim (!)" dönüyor pencerelere, "atmayın lan!" diyor. duruyorlar.
    dönüp "ne işiniz var burda biz gomünüstleri sevmeyiz" diyor.

    yurt müdürü titrindeki adam tam bir tırt, ses çıkmıyor kabadayı kılıklının yanında. konuşmayı o yapıyor artık. bizimkiler bir kaç beyhude laf ettikten sonra anlıyorlar zaten bunların hiç bir işe yaramaz olduklarını. zaten otobüste herkesin keyfi kaçmış. "kalmayız burada", "gidelim" sesleri yükseliyor son derece hevesle gelen insanlardan. bir kaç şişe daha geliyor otobüse. çıkıyoruz şanlı bir direnişle püskürttükleri(!) faşizmin kalesi haline getirdikleri devlet yurdundan. iyi ki de çıkıyoruz, sayelerinde planımızda olmamasına rağmen sümela manastırının aşağı taraftaki girişinin orada müsait bir yer ayarlıyor bize orman işleri müdürlüğü, çadırları açıp kuruluyoruz. temmuz ortasında havanın soğuk olmasına rağmen herkes geldiğine mutlu, gece derenin o çağlayan, huzur verici sesi ile uykuya dalınıyor, akıllarda beyni yıkanan, bir takım itin - kopuğun yönlendirmesi ile düşünmekten vazgeçen insanların ne derece tehlikeli ve kullanılmaya açık olduğu fikri dönüp duruyorken. yazık.

    edit: altıncı filo protestosundan dolayı pek çok kişinin itü'yü solcu üniversite olarak bilmesi ve bundan habersiz bazı sözlükçülerin anafikri anlayamaması durumu var belli ki açıkça yazmak gerekiyor o bazıları için. bir de o kutuları üzerimize atan gerizekalıların sözlükte de olduğunu öğrendim. şöyle ifade edeyim o zaman : tohumları her yere saçılmış olan faşistlerle dolu eğitim yuvası.
331 entry daha
hesabın var mı? giriş yap