178 entry daha
  • sene 90'lı yıllar. ingiliz ordusundan atılan iki eşcinsel asker, aihm'e gider. aihm, insan hakları evrensel beyannamesinden yola çıkarak uzun bir manzume yazar ve ardından ingiltere'yi yüklü bir tazminata mahkum eder. ingiltere sadece eşcinsellerle ilgili yasakları kaldırmakla kalmaz, dönemin savunma bakanı robin cook çıkar ve "dünya savaşlarında ülkesi için çarpışan kahraman eşcinsel askerler... " temalı konuşma yapar.

    hele bir yapmasın. tazminatı gören diğer askerler, kendini ordudan attırır, sonunda ordu boşalır.

    londra pride yürüyüşünde, eşcinsel askerlerin bandosu geçit yapıyor, pride yürüyüşünde savunma bakanı çıkıp konuşma yapıyor.

    londra pride yürüyüşü ve savunma bakanı

    nato içerisinde, eşcinsellerin açık kimlikleri ile askerlik yapamadığı iki ülke var. biri türkiye diğeri yunanistan. ( gayri tabi mukarenet yasası)

    onur yürüyüşü ve bu yürüyüşe savunma bakanı'nın katılması neden önemli biliyor musunuz? gerçek eşitlik için. sikintoş doğu avrupa ülkelerinde, ordudan atılmalarına yol açacak br yasa yok. ama askerler takım arkadaşlarına güvenmiyorlar. " eşcinsellikten atmazlar da başka bir maddeden atarlar" diyerek birliklerinde kimliklerini açıklamıyor.

    peki birliğine açılmak neden önemli? birincisi gerçek bir takım ruhu sağlayabilmek için. ikincisi ise, eğer çatışmada hayatını kaybedersen, partnerin şehit yakını maaşı alabilsin diye. israil'deki lgbt'nin üzerinde çalıştığı konu bu. eşcinsel çiftlere de aylık bağlanıyor ama heteroseksüeller otomatik alırken, eşcinseller uzun bir hukuk süreçten geçmeleri gerekiyor.

    tel aviv pride

    ama bak bu da israil'in kuruluş gününde devleti protesto eden anarşit lgbt tayfa:

    siyonist devlet üstümüze attırıyor

    ama bak ikisi bir arada bulunabildiği için israil, arap denizinin ortasında bir adacık olarak var olabiliyor.

    sevgili mal arkadaşım, bugün gösteri sırasında "ağzını açanı içeri alın" diyen polis sana göz dağı verdi. mesela kafana göre "128 milyar dolar nerede" diye soramayacağını öğretti.

    ****

    vallahi sözlükteki mallık karşısında sinirden kalbim sıkışıyor, dallamanın teki gelmiş " biz de yüz erkek yüz kız toplanıp yürüyelim" demiş.

    sik kırığı, şimdiye kadar yürümemiş olman kabahat. otobüste, " burası seks mi" diyen dallamalara karşı, " kızlı erkekli kalıyorlar " diyen yobazlara karşı, kız arkadaşın hamile kaldığında bunu sms ile ailesine bildiren devlete karşı şimdiye kadar çoktan yürümüş olman gerekiyordu.

    ondan sonra gel ekşi'de ağla: cinsel açlığın afrikası türkiye diye. yap abi cinsel devrimini biz de görelim! bu ecnebiler, analarının amından cinsel devrimin içine doğmadı netekim. nah böyle yürüye yürüye inşaa ettiler cinsel devrimi.
76 entry daha
hesabın var mı? giriş yap