9 entry daha
  • geldigimde ilk haftayi ac gecirdigim sehir. zira makarna ve yumurtadan baska birsey yiyememistim. lakin her yabanciyi oldugu gibi beni de 'stary brovary' e goturduler. burasi sehrin tam merkezinde, eski bira fabrikasından restore edilmis, sehrin en buyuk alisveris merkezi. gidiniz, gorunuz, benim gibi ac kalmamis olursunuz zira 3. katında adı 'lokanta ' olan bir turk restoranı var. ister gercekten kebap yiyin --istanbul, ankara kebapta ve diger kebapcilarda kebaptan anladiklari tavuk doner o da kofte kalinliginda kesilmis, tum polonyaya kebap diye kakalaniyor-- , ister ahcısı ergin size izmir kofte, karniyarik ve bilimum turk yemegi yapsın. arkasina cok iyi olmasa da turk cayi ve kahvesi icme sansiniz var.

    yiyecek poznan'da sayisi 100'u bulan turkler için kabustur. et konusunda duyarli olanlar icin ozellikle. allah burada yasayan tatarlardan razi olsun. polonyanin kuzeydogusunda sayisi 5000'i bulan musluman tatarlar yasamaktadir. islami kesimlere uygun olup olmadigini bilemem ama marketlerde uzerinde tatar yazan dana eti ve kıymasi bulmak mumkun. onun disindaki etlerden uzak durun zira domuz eti ile karisik olmasi kuvvetle muhtemel. marketlerden zeytin ve peyniri tadina bakarak almaniz imkansizdir. ayrica zeytin deyip gecmeyin kendisi burada servettir ve 70 yaziyla yetmis gramlik ambalajlarda kilosu 35 ytl'ye tekabul eden fiyatlarla satildigi gorulur. ama sucuktan, peynire, pastırmadan, recele, turk cayına, turk kahvesine hatta cezve ve fincana kadar hicbir yerde bulamayacaginiz yurduma has bu kucuk detaylari satan kucucuk bir dukkan var, luxor.

    poznan'da ingilizce bilen insan sayisi az denecek kadar yoktur. kısa sureli de olsa burada bulunacaksaniz mutlaka lehce-turkce sozluk bulundurmanizda fayda var.

    son not: mutlaka baska yerler de vardir ama geldim rakisizlikdan oluyorum diyosaniz al mirage adli sahibi turk bir bar var. atesinizi alir. ardina nargile keyfi bile yapabilirsiniz.
60 entry daha
hesabın var mı? giriş yap