712 entry daha
  • lezbiyen olup olmadığını bilmediğim sporcu.

    aklamak için söylemiyorum ama eşcinsel sporcular sadece bizim gibi “ortadoğu çöplüğü” ülkelerde gündem olmuyor maalesef. eşcinsel haklarının çok gelişmiş olduğu batı ülkelerinde bile halen tabloid basının çok sevdiği bir konu.

    ben böyle işinde gücünde, gayet normal, başarılı ve göz önünde olan insanların cinsel yönelimini açıkça ifade etmelerini yada saklama gayretinde bulunmamalarını (genelin gözünden) eşcinselliğin marjinallikten çıkması adına olumlu buluyorum.

    homofobiklerin sarmısak görmüş vampir gibi ifrit oldukları “normalleşme” bu işte. şimdi ebrar, iddialara göre cinsel yönelimini “açık” etti diye tüm ülke bir anda eşcinsel orgilere başlamayacak. en fazla ortalama insanlar “demek o kadar da tuhaf bir şey değil” diyecek, o da belki.

    bu arada bir yobaz “hiç başarısı yok lezbiyen diye kahraman oldu, ali rıza madalya aldı akpli diye vik vik” zırvalamış. şunu net söyleyebilirim bu ülkede göz önünde olup eşcinsel kimliğini saklamayan her birey, tüm ülkenin iplerini elinde bulunduran güce yanlayan adamdan bin kat daha kahramandır. yaptığı sporda güce yanlayan daha başarılı olmuş olabilir. bu başka tür bir kahramanlık ki bazılarınızın anlamaması gayet normal. anlasanız böyle “kahramanlık” hikayelerine ihtiyacımız olmazdı.
2983 entry daha
hesabın var mı? giriş yap