2 entry daha
  • türkiye de çok ama çok fazla sorunu olmasının yanında bir sektör olup olmadığı son derece tartışmalı olan kavram. şimdi bu konuyu biraz açalım;

    + türkiye de bir sinema filmi çekmek için para ayırabilecek insan sayısı pek de fazla değildir ve bunlar tekelciliğin getirdiği özgüven ile son derece amatördürler.
    + türkiye de bir sinema filmi çekmek için para ayırabilecek insanları eli yüzü düzgün projeler ile ikna edebilecek insan sayısı da pek fazla değildir ve bu kişiler malesef yaratıcılıktan da yoksundurlar.
    + türkiye de bir sinema filmi çekmek için gereken teknik eleman ve alet edevat da azdır ve üstelik varolanların kalitesi de son derece tartışmalıdır.
    + türkiye de bir sinema filmi izlemek için para ayırabilecek insan sayısı nüfusa oranla azdır. 70 milyon nüfustan bugüne kadar en çok seyirci çeken film 4 milyondur * ve ortalamanın çok ama çok üzerindedir ekstremdir.
    + türkiye de bir sinema filmi çekmek istediğinizde devlet ve pek çok özel kurum elinden gelen her türlü problemi karşınıza çıkarır.

    burda taraf olan kişileri ele alırsak amatör yapımcılar, yaratıcılıktan yoksun yönetnmen ve senaristler, beceriksiz kamera arkası insanları, bilinçsiz ve talepkar olmayan seyirci ve tüm bunlar ile uzaktan yakından alakası olmayan kültür bakanlığı ile türkiye de sinema bir sektör olmaktan hele bir de üzerine endüstri olmaktan çok ama çok uzaktır.

    ayrıca

    (bkz: #12698260)
    (bkz: #12698240)
    (bkz: #12698223)
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap