578 entry daha
  • kendimi bildim bileli var. annemde de var. hatta normal değer aralığı 197-771 iken benim tahlillerimde " <100 " yazıyor. ölçülemeyecek değerde. hapla da halledemiyoruz çünkü emilim sıkıntısı var.
    hafızam oldukça iyi olduğu için çok önemsememiştim bu zamana kadar. ama kendimi bildim bileli yorgunluk ve depresyon var. yani 5 yaşındayken de anksiyetem vardı, yatağa kafamı rahat koyamazdım; 26 yaşına geldim hala artarak devam ediyor.

    başka sebeple kan tahlili yaptırdığımda aile hekimimiz çok ilgilendi. onun hatrına bu sefer yazdırdığım iğneleri düzenli vurdurdum. cidden bu havalar da modumu yükseltiyor ama başka bir şey var. gerçekten 2 hafta önceki halimle alakam yok. yıllardır insanların normal halinin mutlu olması imkansız gibi geliyordu. hatta tooksik bir durum gibi geliyordu. fakir olan fakirliğinden mutsuz olmalı, zengin de dertsizlikten varoluşsal sancılar çekmeli gibi geliyordu. en nihayetinde yaşamımızın bir amacı yok. neden mutlu alalım ki en fazla keyifli vakit geçirebiliriz diye düşünüyordum.

    hala aynı düşünmekle beraber içimdeki o kara delik yok oldu. boğazıma boğazıma gelen baskılar birden kalktı sanki.

    inanır mısınız 15 yıldır regl oluyorum ilk defa bu ay pms yaşamadım. stress, öfke, üzüntü, depresyon hissetmedim adetimin öncesinde. hatta beni en çok geren şey aile içi geçimsizlikler, çok büyük bir patlamayı 2 saatte arabuluculuk yaparak çözdüm "pms olmam gereken dönemde"

    velhasıl b12 değerlerini hayatını ciddi etkilemediğinden önemsemeyen başkası varsa diye yazıyorum. 21 yıldır başımı yastığa dertsiz koymamıştım gerçekten. depresyon kimliğiniz haline gelince kişilik gibi kabulleniyorsunuz. bi hormonlarınıza ve vitaminlerinize baktırın.

    debe editi: arkadaşlar çok mesaj aldım, öncelikle herkese geçmiş olsun ancak ciddi depresyonunuz veya ruhsal başka hastalıklarınız varsa lütfen sağlık ocağından yazdıracağınız bi kutu iğneye bel bağlamayın. psikiyatra ve hatta eşliğinde psikologa da görünün düzenli. benim ağır dönemlerim biteli birkaç yıl oluyor. vitaminin iyi geldiği sadece genel ruh halim.

    2. edit: benim gibi emilim sorunu olanlar için b12'nin metilkobolamin formu çözüm oluyormuş (tablet olarak takviye almak, iğne ile uğraşmak istemeyenler için) türkiye'de önceden olmadığından doktorlar pek bilmiyor diye uyardı @jim raynor , teşekkürler
176 entry daha
hesabın var mı? giriş yap