5 entry daha
  • bastan söyleyeyim, ben mirabelleciyim.

    --- spoiler mpoiler ---

    ilk bölüm için o güzel tasvirlere saatlerce bekleyişlere yönelik yazacağım bizdeki nahoş muadili neyse ki üstteki arkadaş yazmış. romantik reinette'in heyecanla beklediği ve üzerine siir yazdığı işte o saati sınavlarına son gece çalışan ve çalışmış ogrenciler ne yazık ki öyle hatırlamıyor* ağlamareinette!

    reinettein bildiğim cizgiromancilar grimm ve perrault demesi çok tatlı ve komik, aslında reinette karakterini direk tanıyoruz baştan.

    detaylı bisiklet tamiri dersi için teşekkürler ama ben 2km yürürdüm, ne var ki 3 durak falan.

    her sahneden bir metafor uyduran o delilerden istemem ama reinette'in tam maviyi anlattığı sahnede sanırım, mirabelle'in armut dogramasi da neyin nesiydi acaba? *

    köyde dolasirlarken mirabelle'in her ayrıntıyı sorması, o amaçsız meraki çok tatlı, bu bir kategori gerçekten, bir şeyleri bir fonksiyona ya da paraya dönüştürmek dışında merak etmek naifligi, bizde cogunlukla hor görülen ve engellenen bir dürtü.

    pastoral sahnelerde bugdaylarin yine rüzgarla salinisini izliyoruz. bu sahne içinde kır geçen her filmde olmak zorunda sanırım ve en çok çekilmiş film görüntüsü herhalde budur.

    benim en sevdiğim 2. ve evet yazdıkları gibi seinfeld nazi soup akıllara geliyor. öncesinde kafamı karıştıran, cafe l'egalitede buluşmak için sozlesip la libertede buluşmaları.* ama artık bu bölümde reinettein naifligi oeeh.

    son iki bölümde de dikkatimi çeken milyonlarca ayrıntıyı yazmayıp reinettein paleti tablolarindan güzel diye bitireyim. bu rohmerin bendeki etkisi böyle, her detayına yazdıracak bir sürü şeyi var.

    ve tabii ki olmazsa olmaz (bkz: eric rohmer filmlerinde kadın şıklığı)
    ayrıca renk paletine de ayrı başlık açmak lazımmış*.

    --- spoiler ---
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap