24220 entry daha
  • bitcoin ve kripto paralarda her traderin mutlaka bilmesi gereken çok önemli bir strateji olan trend kanalı nedir? trend kanalları nasıl bulunur ve nasıl para kazanabiliriz? kanal katlama stratejisi (ending channel formation) nasıl oluşturulur? formasyon kural ve hedefleri nelerdir bu entryde bunu anlatmaya çalışacağım.

    trend kanalı en basit benzetmeyle fiyatın hareket ettiği "paralel bir koridor" oluşturmasıdır. tıpkı bir evin koridoru gibi iki paralel duvardan oluşur. yükselen, düşen ve yatay olmak üzere 3 tip kanal vardır.

    trend kanalı görünüm ve karakteristiği

    trend kanalları, bizlere trendin ana yönünü gösterdiği gibi bu kanalları esas kıymetli kılan alış ve "satış" seviyelerini belirlemede harika birer yardımcı olmalarıdır. yani trend kanalı alt bandı işleme giriş için, üst bandı ise çıkış için destek ve direnç pivot seviyelerini belirler.

    örnek bir trend kanalı üzerinde scalp işlemler

    iyi bir kanal yakaladığınızda ister düşen, ister yükselen, isterse de yatay bir kanal olsun, kanal bantları arasında volatil olan coini alıp sattıkça paranızı katlayabilirsiniz. yukarıdaki örneğimizde olduğu gibi bu strateji ile bir aylık süreçte 100$’ı 855$ yapabilirdik.eğer en dipten alıp hold ederek en tepeden satsaydık ise sadece 255$’ı görürdük.

    kanal alt bandı ve kanal üst bandı gibi bir diğer yardımcı çizgimizde kanal orta bandıdır. bu bant fiyatın varmak istediği birincil hedeftir. düşük risk ya da piyasadaki belirsizlik durumlarında yardımcı bir destek ve direnç noktası olarak bu bandı kullanırız.

    trend kanalı orta bandı

    buraya kadar trend kanalının ne işe yaradığını, türlerini ve neye benzediklerini öğrendik. peki esas soru, bir trend kanalını nasıl bulabiliriz? bunun için soyut düşünme becerimize ve analiz araçlarına ihtiyacımız var. sırasıyla görselleri dikkatle inceleyelim!

    öncelikle anlaşılması gereken

    ardından

    fiyatın hareket ettiği koridoru yakaladıktan ve trend desteği ile trend direnç seviyelerini bulduktan sonra yardımcı çizgimiz olan kanal orta bandını da aynı mantıkla oluşturuyoruz. bu bant bizim için çok kıymetli.

    kanal orta bandının oluşturulması

    trend kanalımızı bulduktan, koridor çizgilerimizi ve orta bandımızı kuralına göre oluşturduktan sonra formasyonun hesaplama kısmına geçebilir ve kanal derinliğini ölçebiliriz. peki bir kanal kırılırsa ne olur? eğer fiyat koridorun dışına çıkarsa nasıl bir strateji kuracağız?

    kanal derinliğinin hesaplanması

    işte bu ölçüm sayesinde artık "kanal katlama stratejimizi" oluşturabiliriz.

    “kanal katlama stratejisine göre” kırılan koridor kanalın derinliği kadar yükselir ya da alçalır. yani koridor yukarı doğru kırıldıysa kanalın üzerine aynı derinlikte yeni bir kanal daha açarız. bunu anlatabilmem için görseli dikkatle incelemeniz gerekiyor.

    kanal katlama stratejisine göre koridorların oluşturulması ve fiyat hareketi

    trend kanalları ve trend kanallarına göre oluşturulan stratejilerimizde kanal alt ya da orta bandını risk iştahına göre stop bölgesi olarak kullanabilirsiniz. bir kanal yakaladığınız zaman kanalın bozulduğu ana değin o koridordaki fırsatları ıskalamadan değerlendirmeye çalışın.

    trend kanalları her zaman oluşmazlar ve oluştukları zaman hemen bozulmazlar. alış ve satış bölgeleri çok belirgin olduğu için bu formasyon ve strateji de çok kârlı ve güvenli işlemler açabilirsiniz.

    bonus: https://tr.tradingview.com/…hart/kavausdt/lzrgdxjp/

    kazançlı olması dileğiyle.

    ***

    çok önemli bir diğer strateji olan pullback'i de şurada anlatmıştım: (bkz: #128571640)
    altcoin tahtasına girerken dikkat edilmesi gerekenler ve nasıl gireceğinizi burada (bkz: #127333698)
    eğer araştırmayı seviyor ve ileri düzey analizler yapmak isterseniz faydalı servisleri de burada (bkz: #126209478)

    bonus

    https://twitter.com/…nes/status/1459289936054603777

    ---
18217 entry daha
hesabın var mı? giriş yap