• 27 ekimde merlin köşe koltuk antrasit rengi ile sipariş oluşturdum. kurulum ekibi geldi ve kurdu, ancak paketlerin açıldığı anda ürünün renginin farkına vardım. ürünü getiren ekip bu esnadan sonra zaten apar topar çekip gitti. ne bir belge imlalattırdılar ne de teslimat kodunu sordular. müşteri hizmetlerini aradım, konuştuğum temsilci görseli görür görmez beni haklı buldu ve muhtemelen iade kabul edileceğini söyledi, benimle yetkili ekiplerin görüşeceğini söyledi. bana bu noktadan sonra arama dâhi gelmedi, basit bir maille b***a hanım isimli yetkili ürünün renginde bir sorun olmadığını dolayısıyla herhangi bir kusur olmadığını ve de değişim konusunda yardımcı olamayacaklarını belirtti. tekrar işletime geçtim. başka bir temsilci bana kurulum yapıldığı için %30 kesinti ile iade yapılacağını söyledi. kurulum dediği de iki tane klipsi çıt diye birbirine oturtmak.
    bu köşe takımına o günün kuru ile 8200 tl para verdim, şimdi bu rezalet değil de nedir? bu ülkede işini hakkıyla yapan bir şirket kalmadı mı? ürünün görsellerdeki rengi ile bana gelen rengi arasındaki dağlar kadar farkı görsel olarak ekliyor olacağım. sizlerden ricam bu ekonomik koşullarda benim yerime kendinizi koymanız ve konuyu gündemde tutup bana destek olmanız. teşekkürler.

    görsel

    edit: müşteri çözüm ekibinden bir temsilci beni arayıp, pazartesi sorunumun çözümüne yönelik aksiyon alacağını belirtti. henüz gelişme bu kadar. herkese şimdiden teşekkürler destekleri için. pazartesi bakalım nasıl bir aksiyon alacaklar göreceğiz.
    edit: 2. görseli de ekliyorum köşe modül geçişisinde de kusur var. bu işin peşini bırakmayacağım.

    edit: 2 gündür bana ürünün değişimini yapacaklarına dair söylemde bulundular. erdal bey benimle bizzat ilgileneceğini ve ürünü başka bir renk ile değiştireceklerini söyledi. yaklaşımı diğer çalışanlara nazaran gayet olumluydu. müşteri hizmetlerini arayarak kendisinin ismini söylediğim takdirde bana hemen ulaşacağını belirtti.

    edit: müşteri temsilcisi ürünün sitedeki fotoğrafının değiştirildiğini söyledi. şu an sitelerine benim yaşadığım sorundan sonra müşteriyi yanıltan fotoğrafı kaldırıp değiştirdikleri fotoğrafı eklediler.

    final editi: ürünün değişimini konusunda erdal bey bana yardımcı oldular. diğer çalışanların aksine kendisinin yaklaşımı son derece olumluydu. bana ürünü takip etmem için bir link yolladı. o ürünü gönderdiklerinde eski ürünü de teslim alacaklarını söylediler. şimdilik gelişmeler bunlar. ekşi sözlük ahalisine sonsuz teşekkürler. hakkımızı almamız için burada sesimizi duyurmamız ne yazık ki şart.

    görsel

    final editi: sonunda sorun çözüldü. uzun ve yorucu bir süreç oldu ama en nihayetinde sorunu çözdüler. bunun için ekşi sözlükte dile getirmek şart mıydı? bu imkanı olmayan bir insana da bu şekilde bir çözüm sunacaklar mı bilmiyorum. umarım bu bir başlangıç olur ve bundan sonra da hep müşteri memnuniyetini ön planda tutarlar. özür mahiyetinde gönderdikleri çikolata ve not için de teşekkür ederim. siz değerli sözlük yazarlarına sonsuz teşekkürler, siz olmasaydınız sonucunda bu denli memnun olmayabilirdim. erdal bey'e de ayrıca teşekkür ederim.

    görsel
203 entry daha
hesabın var mı? giriş yap