5 entry daha
  • kumpanyanın bitip rekabetin başladığı, yiğidin harman olduğu, elin süper devi amerika'da bile bölgeler arası eşitsizliğin olduğunun iyice ayyuka çıktığı kan-ter- gözyaşından ibaret geleneksel mücadelelerin sonuncusu. elbette şimdilik. canavar gibi bir batı konferansı ile mantar gibi doğu konferansı var elimizde. doğuda güçsüzlükten batıda rekabetten sürpriz beklenmiyor. şöyle inceden eşleşmeleri değerlendirelim.

    doğu konferansı

    boston celtics (1) - atlanta hawks (8)

    atlanta en son playoff yaptığında jordan son şampiyondu, ligde grev vardı, dikembe mutombo ligin en yaşlı oyuncularından biriydi ve mike bibby bench'e oturduğu zaman tırnaklarıyle uğraşıyordu. bazı şeyler değişir, bazı şeyler değişmez. her iki takımın birden ilk beşlerinde görece en zayıf oldukları pozisyon bir ve beş. diğer üç pozisyonun durumu ise ortada. atlanta'nın maç alması çok zor. sadece evlerindeki ilk maçlarında direnç göstermelerini bekliyorum ama o maçı dahi kazanamazlar. celtics herkesin tahmin ettiği üzere süpürür.

    detroit pistons (2) - philadelphia 76ers (7)

    doğunun en büyük sürprizi sanırım philadelphia'nın iverson henüz yeni gitmişken bu kadar az alternatifi olan bir kadroyla playoff yapması. istikrarlı bir dış atıcıları yok, pota altı oyuncularının birebir oyunu yahut orta mesafe şutu yok ve takımın en etkili iki oyuncusu olan andre miller ile andre iguodala'yı pozisyonlarının en iyi savunmacılarından olan chauncey billups ve tayshaun prince savunacak. detroit'e ilerisi için iyi antrenman verirler.

    orlando magic (3) - toronto raptors (6)

    canımız ciğerimiz hidayet türkoğlu'nun muhteşem performansının da yardımıyla on iki sene sonra ilke defa elli galibiyet barajını aşan orlando kendisine rakip olarak hızlandırılmış avrupa basketbolu oynayan toronto'yu buldu. serinin ilginç tarafı raptors'ın savunmakta en çok zorlandığı pozisyon kısa forvet ve hem hido hem rashard lewis ile orlando'nun en skorer pozisyonu burası. öte yandan orlando'nun savunmakta en çok zorlandığı pozisyon dört numara ve toronto'nun ilk iki skor opsiyonu burada: chris bosh. forvet savaşlarının orlando lehine sonuç vereceğini düşünerek ve dwight howard farkını hesaba katarak üçlüklerle yaşayıp üçlüklerle ölen iki takımdan altı maçlık bir seri sonunda orlando galibiyeti bekliyorum.

    clevland cavaliers (4) - washington wizards (5)

    seri türkiye'de olsaydı iki sene önce stepslerin çalınmaması yüzünden seriyi kaybeden wizards intikamını almaya kararlı başlıkları atılırdı muhtemelen. ülke spor kültüründen yahut murat murathanoğlu'nun hakemlere her maç isyan edişinden dolayı aklımızda kalmış bu ayrıntı. seriyi belirleyecek olan arenas'ın son durumu. eğer arenas belirli sürelerde katkı yapabilirse sene boyunca sakatlıklar yüzünden her oyuncusu kendini geliştiren wizards seriyi alabilir. lebron james elbette durduralamaz eyvallah ama ya sonra. delonte west ve anderson varejao sağlam katkı yapar ama diğerleri istikrarlı boş üçlük bile atamıyor. bir yanım daha güzel basketbol oynayan wizards'ın seriyi geçmesini isterken bir yanım cavs seriyi geçsin celtics lebron'ı rencide etsin ki lebron'ın aklı başına gelsin garnet gibi iverson gibi otuzundan sonra şampiyonluk diye sağa sola takas olmasın zamanında önlemini alsın istiyor.

    batı konferansı

    los angeles lakers (1) - denver nuggets (8)

    ligin en iyi oyuncusu tekrar batının zirvesinde. yanında kıymetli saz arkadaşları, iyi bir koçu ve orta halli bir bench desteğiyle beraber. savunma yapmayı bilmeyen, istemeyen, tercih etmeyen denver bir ya da iki maç alabilir en fazla o da iverson'ın gül hatrına cömert bi tahmin neticesinde.

    new orleans hornets (2) - dallas mavericks (7)

    ligin son on senesinin en iyi oyun kurucusu jason kidd ile bu sene en iyi oyuncu- oyun kurucu performansını gösteren chris paul karşı karşıya. bütün ilk tur serileri içinde en anlamlısı. kral hala kral mı ? yoksa prens isyan edip tahtı alacak mı ? kidd muhteşem oyun zekasının yanı sıra çok iyi bir savunmacı buna karşı paul hem asist hem top çalma lideri ligin. her karşılaşmalarını izlemek çok keyif verecek ama zannımca seriyi bench katkısı belirleyecek ve bu noktada dallas daha ağır basıyor. minumum altı maçlık bir seri ve dallas galibiyeti muhtemel.

    san antonio spurs (3) - phoenix suns (6)

    bu serinin galibi daha maç oynanmadan bellidir ve son şampiyondur zira seriyi suns kazansa bile kendi oyun sistemini terkedip spurs'e karşı önlem olarak şekillenen bir takım oldu. shaquille o'neal takasından beri genel galibiyet yüzdesi düşse bile spurs'e karşı oynadığı iki maçı da suns kazandı. suns uzunlarının faul almaktan sakınmayı bilmemesi haliyle çabuk faul problemine girmesi sorunu aşılırsa suns seriyi kazanır ama seri ortada.

    utah jazz (4) - houston rockets (5)

    kolu kanadı kırık houston'ın playoff yapması büyük başarı. karşılarında makine düzeninde oynayan, rakip takımın zaaflarına yönelen bir takım var. özellikle mutombo-memo, boozer-scola ve hayes-millsap eşleşmeleri düşünülünce jazz çok ağır basıyor. yine t-mac'e ilk turda elenmek düşüyor.
50 entry daha
hesabın var mı? giriş yap