1 entry daha
  • konu...............7/10
    senaryo............6/10
    oynanabilirlik.....7/10
    muzik..............2/10
    grafik..............4/10
    mekanlar..........5/10
    problemler........7/10
    piksel avi..........hayir
    inv.bagimli........evet
    yaraticiliga acik..hayir
    genel...............5/10

    firma : frogwares
    yil : 2006

    frogwares'in sherlock holmes serisinin the case of the silver earring'den sonra ikinci oyunu olan the awakened orta karar bir macera oyunu. oyun, baker street 221b adresli me$hur evde ba$layarak isvicre ve amerika'yi da icine alan bir hikaye aki$ina sahip. konu cok ozgun degil, bundan onceki gerilim/macera turu oyunlarda siklikla kullanilan dini tarikat ve cthulhu konusu kullanilmi$. bu konu senaryola$tirilirken de herhangi bir orijinallige yer verilmemi$. oyunun aki$i ta en ba$tan itibaren tahmin edilebiliyor ve bu durum bazi noktalarda oyuncunun canini da sikabiliyor. grafikler ve genel olarak mekanlar cansiz, hareketsiz ve oyuncunun fazla interaksiyonuna izin vermiyor. grafik kalitesi oldukca kotu. muzik tam bir rezalet. saatlerce devam eden oyunda ayni muzik tekduze bir bicimde donup donup caliyor. problemler yine yaraticilaga cok fazla imkan vermiyor, oldukca inventory bagimli kaliyorsunuz. onunuze cikani topladiysaniz problemleri cozuyorsunuz.

    oyunun guzel sayilabilecek bir noktasi belli a$amalarda oyuncuya mini quiz'ler yapmasi. quiz'ler hikayeyi dikkatle takip eden oyuncularin rahatlikla cozebilecegi turden.

    bununla birlikte bahsedilmesinde yarar olan ho$ bir husus; watson ve holmes tren yolculugu yaparken, bir istasyonda kompartmanlarina giren ufak cocuga watson'un "beynindeki gri hucreler bir cok zorlugun ustesinden gelmek icin yeterlidir." demesi ve ardindan bir kadinin "hercule! hercule! ner'desin?" diyerek cocugu aramasi, bu sirada konduktorun de "bayan poirot, ineceginiz duraga geldiniz." diye seslenmesi.

    bir de new oerleans'ta ufak bir cocugun holmes'un cantasini calmasinin ardindan giri$tiginiz kovalamaca da muzigiyle olsun mekanlariyla olsun oldukca eglenceli.

    genel olarak vasat, sadece macera oyunu sevenlerin tercih edebilecegi bir oyun kisaca.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap