101 entry daha
  • (#133542643)

    elbette bir bedeli olmalı. fakat bu bedel sırf 10 kişiye 10 dakika ev gösterdi diye 500 bin liralık bir evin % 3 ü olup 15 bin tl gibi bir tutar olamaz. 1000 lira atılıp geçilir.

    alıcıyı ayrı satıcıyı ayrı öpüyorlar. çoğu bir evde 50 bin 100 bin tl kazanıyor türlü sebeple kolayca ve adlarını bile havalı bir forma sokup emlak danışmanı, yok efendim gayrimenkul hizmetleri danışmanı yapıyorlar.

    ne yapıyorsun ulan ailesinden feraget etmiş lafa bak... insanlar sabahtan akşama kadar her gün ailesinden feragat edip çalışıyor. gün boyu görmüyor eşini çocuğunu... ve ay sonunda gidip alıyor 4250 lirasını... 5 bin lirasını 10 bin lirasını... koskoca 1 ay sonunda !

    sen ayda 2 ev satışından al 30 bin cukka iyimiş be...

    eski bir arkadaşım basit bir emlakçı oldu. basitten kastım ufacık bir alanda 1 masa 2 sandalye eski tip depodan çevirme bir ofis tipi yer ayarlamak... ve daha ilk aydan gidip hemen araba çekti altına kolayca... neden ? sebepleri yukarıda yazdım.

    ha sen de sat sen de kazan diye bir şey yok...

    geçen gün başka arkadaşımd a 550 bine kredi çekip ev almaya kalktı. emlakçı nuh diyor peygamber demiyor istiyor 15 bin tl sini... bu nedir aq ? sen bana 15 bin liralık ne hizmet sundun pardon da ? tapuda bayılacağı para yetmiyormuş gibi bir de emlakçı 3-5 bine fit olmayınca herif ev almaktan vazgeçti arabamı satmıyorum üstüne kredi mredi çekmiyorum aq sokarım evine dedi.

    asgari ücretli birinin koskoca 3 ay boyunca sabahtan akşama kadar 90 gün karşılığında aldığı parayı sen kim köpeksin de benden istersin sırf getirdin 10 dk ev gezdirdin diye ?

    iş aynı iş ama evin değerine göre miktar değişiyor. sebep ?

    2 milyonluk evde neden 60 bin tl istiyorsun ? seni yatırıp siksem hak etmezsin o parayı ? 1 ay boyunca her gün siksem gene çok... 60 bine 1 sene geçiniyor insanlar. tam 1 sene ! ve bunu alan sadece 1 ev satışında alıyor. benzer yerde kısmen elit yerde muhitte ayda 10 ev satsa 600 bin tl yapar... bazılarında biraz feragat etse ne fark eder ? 1 ayda 300-400 bin kazanç mı olur aq ev gezdirildi diye ? şaka mı bu ?

    tabi ki aracıyla gidiliyorsa yakıtı var, dükkan kirası var, iyi kötü bir emeği var kapı açıyor mesela anahtarla yoruluyor evi gezdirirken haklısınız bunlar muazzam yorucu işler ama ev kaç para olursa olsun o işi bağlamanın bedeli ne % 3 tür ne bilmem nedir. bir çorba atılır geçilir. bu kadar. çorba yerine göre 1000 olur yerine göre 2 bin tl... ama hepsi bu...

    ayda 5 ev satsa 10 bin tl doğrultur gene bir bok yapmadan, oturduğu dükkanda bütün gün çay kahve sohbetle... ki kiralıklar da olacağından ayda 5 eve de gerek yok satmak için...

    bir başka emlakçı tanıyorum bir kaç sene geçmeden 2 ev satın aldı kendine... gayet de hiç bir bok yapmadan bu kadar kolay paralar da kazanılmamalı... çünkü bunun sebebi verilen emeğin çok fazla katı kazanç olmasıdır. bu net... 2 senede kendine güzel 2 daire çekebilecek meslek kaç tane var bu ülkede ? her sene 1 daire parasından fazla para koparmış herif türlü kişiden alım satım kira sayesinde...

    kiralık evde de durum aynı... aq herif ayda 10 ev kiralanmasına vesile olsa bugün istanbulda bir ev kirası 3000 desek ve her birinden bir kira bedeli alsa (ki aldıkları o kadar zaten) 30 bin tl yapar.

    ulan sen kim köpeksin de 10 ev kiralanmasına vesile oldun diye 30 bin cukkalıyorsun kolayca bir ayda ? doktoru mühendisi kazanamıyor o paraları... sen emlakçısın... ne kadar emek versen de verilen emeğin karşılığı da ortadadır 3 aşağı 5 yukarı... ve bu bugün 10-15 bin bandını asla geçmemeli... çünkü yapılan iş de verilen emek de ortada... ki bu da istanbul vs gibi büyük şehirse... ilçede 5 bin bile yeter artar bir ay için fazla fazla...

    ben hiç yorgunluktan ölen emlakçı görmedim mesela... hepsi kakara kikiri hayatından memnun kişiler... hepsi çok mutlu (% 90 ından fazlası)

    ayrıca sen bana 1 milyon değerinde olan evi jest yapar gibi kupon bir yeri 600 bine denk getir ve almamı sağla ben sana helalinden 50 bin de çıkarıp veririm. ama olur mu hiç ? öyle yer denk getirse gidip kendi alır zaten. çünkü hepsi kurnaz. zaten kurnaz oldukları için o işi yapıyorlar. istisnaları olsa da çoğu emlakçının o mesleği seçme sebebi bile bu... az emek çok kazanç... çünkü tatlı geliyor.

    37 yaşındayım abartısız onlarca emlakçıyla görüştüm tanıştım türlü şey yaşadım. arkadaşlar harici arkadaşımın anası babası bile emekli olup bu işe girişti. üniv. dönemi verdiğim kirayı sırf güvenip yazılı bir şey almadım diye çıkarken son ayı ödemediğimi söyleyen, evde en ufak kusur eksik olmadığı halde depozitonun üzerine yatmaya kalkan ve bu yüzden senetleri vermeyeceğini söyleyen emlakçıyı dükkanında bizzat evire çevire dövmüşlüğüm var.

    orospu çocuğu taksici ifadesi, orospu çocuğu emlakçı tabiri yanında iltifat gibi kalır. ha sen kalkıp kiracıda ayrı alım satımda ayrı ayrı sikmeye kalkarsan onlar da seni aradan çıkarır çıkarmaya çalışır kimse de bu durumda suçlu falan olmaz. çünkü şu piyasada bu anlamsız komisyon bedelleriyle zaten olması gereken odur. emlakçıya para kaptıran bile gözümde kerizdir, net.

    trafik takipçisi bile çok daha fazla emek veren biridir. ne emlakçısı aq... tanıdığım bütün emlakçıların en büyük ortak özelliği çalışmaya götleri olmayıp oturdukları yerden ev gezerek kolayca indira gandi yapma isteği, amacı ve zaten yapıyor olması/olmaları...

    nette ilanlara bakarken kiracı da olsam ev de alsam asla ve asla emlakçıların ilanlarına bakmam. sahibinden diye arayıp emlakçı çıkana da vaktimi çalan bir yalancı olduğu için de ayrıca ağır küfürler ederim. ha alan razı satan razı misali kendini siktirmek isteyenlere saygım sonsuz onların problemi ama baştan bunlarla hiç muhatap olunmasa ne güzel böyle anlamsız bir meslek bile olmaz ortadan kalkar yavaş yavaş yok olurlar.

    tarla satışından 200 bin tl alan emlakçı tanıyorum bir günde. tarla lan tarla... ne yaptın aq helikopterle mi götürüyorsun müşterileri ? jetle mi iniyorsun oraya ne yakıt harcadın ne emek verdin beraber gidip götünü gezdirmek dışında ?

    bana emlakçıları savunmayın kalbinizi kırarım.
237 entry daha
hesabın var mı? giriş yap