6 entry daha
  • ictiklerinden bagimsiz olarak, son derece gercekci ve mantikli politikalar ureten, ayaklari yere basan parti.

    diyorlar ki; turkiye'de degi$im isteyen, irkciliga, kemalizme, muhtiralara, darbelere, yoksulluga, sava$a, askeri operasyonlara kar$i olan cok buyuk bir kesim var. 2007'de kemalist devlet geleneginin partileri chp ve mhp'ye verilmeyen her oy bunun bir kaniti. bu noktada bizi ilgilendiren %47 oy alan akp'nin yapacaklarinin vehameti degil, akp'ye oy veren o cok geni$ kitlelerdir. yukarida sayilan ortak -minimum- talepler etrafinda yepyeni bir sol muhalefet in$a etmek gerekiyor. bunun icin de sokaklara inmek, kampanyalar yurutmek gerekiyor.

    bu orgutlenmesi gereken insanlarla ilgili umutlarini hrant dink'in cenaze torenindeki kalabaliga, baskin oran ve ufuk uras kampanyalarinda elde edilen ba$arilara bagliyorlar. cok kisa zamanda, kucuk olcekte yapilan bu cali$malari buyutmek istiyorlar.

    (bkz: mahalleden meclise)
    (bkz: #13277258)

    butun sol partilerin oylarinin toplaminin %1 ettigi bir ulkede romantik devrimciligin pek bir anlami yok; bir an evel toplumsal muhalefeti yukseltmenin yollarini aramak gerek. dsip'in soyledikleri de bu konuda umut saciyor. soylediklerini daha iyi anlatan bir yazi icin:

    http://www.bianet.org/…3/dsip-devrimcilik-reformizm
997 entry daha
hesabın var mı? giriş yap