5209 entry daha
  • koznikunun gene sallamasyonlarına doyamadığı başlık.

    zihni sinirlere doyamıyor. bak larry summers dan gelsin sana o vakit.
    "the problem is simple, summers says: to beat inflation, the fed has to raise interest rates higher than the rate of inflation, which he thinks will persist at levels above the fed’s 2% target rate.
    “ıf you want to tighten policy you have to raise interest rates by more than inflation went up,” summers said. “we’ve got to raise interest rates by more than 4 percentage points, we’ve got to raise them by 4% to stay neutral and we probably have to raise them more than that.”

    yani + faiz verme olayı kavrayamasan da gün gibi gerçek. almanyadan yer altı kaynağı çıkmadığından ve bunların cinsi de dolar oldugundan ve hatta euro da birçok ülkenin para birimi olduğundan almanyanın enflasyon sorunu çözmez.
    böyle bir durumda olacak şey subvanse edilmiş ucuz mala diğer ab ülkelerinden de talep geleceğinden yine subvansiyon vermeyen ülkelerin ürünlerinin fiyatıyla denge içine gireceğini unutmamak lazım.

    daha işin yasal kısmına gelmedik ab ekonomik düzenlemelerine göre böyle sübvansiyon verilip ekonomi destekleme bir imkan yok. çünkü abnin üye ülkeler arasında fair-trade için koca bir anti-subsidy kuralları var. sen alaman olarak ab içinde devlet parasıyla enerjiyi subvanse edersen italyan, fransız şirketleri, çiftcisine karşı adil olmayan rekabet koşulları yaratacaksın. subvanse olursa o da yine tüm ab ülkelerinde olmak zorunda kalacak. komsiyondan karar çıkartılarak.

    yani o yüzden fantezi de yüzüyor bazı angutlar, ne subansiyon sorunu çözer ne de alamanlar bunu ab dışında kendi başlarına buyruk yapabilirler. yapacakları bu yönden tek şey var abnin izin verdiği ölçüde mal ve hizmetlerden vergileri düşürüp biraz ferahlatabilirler o kadar.
3659 entry daha
hesabın var mı? giriş yap