40 entry daha
  • 2002 sonbaharında yaptığımız ekşi sözlük ankara şarap peynir zirvesi'nden hatırladığım nispeten el değmemiş mekan. hafızam beni yanıltmıyorsa* iki arabayla gitmiş, iki arabada bir-iki odtülü olduğu halde kapıda biraz dil dökerek içeri girebilmiştik. ama mesela sonradan gelen üçüncü arabadakilerin içeri girebilmesi için içimizden birinin yeniden kapıya gidip görevliyi "teşvik" etmesi gerekmişti.
    bunu şimdi burada niye yazdım, eymir gölü kendi çapında cennetten bir köşe olabilir, ama odtü'yü bilmeden dışarıdan bakanların ve hatta kimi odtülülerin düşündüğü gibi öyle kampüs merkezinden kolayca erişilebilen, odtülü öğrencilerin ha deyince gidebildikleri bir mekan değil. altınızda bir taşıt olması gerekiyor ve bildiğim kadarıyla üniversite yönetiminin bu gidişi kolaylaştırmak için okuldan toplu taşıma hizmeti filan sağladığı yok. imkanı olan arabasıyla gidiyor. sözlükte öyle bir muhabbet dönüyor ki, gören de her odtü öğrencisi sıkıldığında soluğu eymir'de alıyor ferahlıyor sanacak.

    edit: türünün son örneği sağolsun mesaj attı, kampüsten ring yalnızca haftasonları ve sabah-akşam olmak üzere günde iki kere varmış. onun dışında erişmek için şehirden gölbaşı'na gidip oradan 4-5 kilometre yürümeniz veya taksiye binmeniz gerekiyor. yani her halükarda odtü kampüsü sınırları içinde yer alsa da öğrencilerin her akıllarına estiğinde gidebilecekleri bir yer değil, o bakımdan dediğimin geçerliliğini koruduğunu düşünüyorum.
416 entry daha
hesabın var mı? giriş yap