109 entry daha
  • 2010 yılı yapımı bu belgesel filmde, 3 kez dünya şampiyonu olan formula 1 pilotu 34 yaşında geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden brezilya'lı (bkz: ayrton senna)'nın hayatı anlatılıyor.

    brezilya'nın hâlâ bugün bile içinde bir ukte olarak kalarak, bütün brezilya'nın aşkı olan ayrton senna'nın formula 1 serüveni ve geçirdiği o vahim kaza sonucu hayatını kaybetmesi anlatılıyor. f1 deyince yeni nesil belki aklına gelen tek isim micheal schumacher olabilir. fakat genç yaşında 3 kez dünya şampiyonu olan ve kırdığı rekorlar ve başarılara hâlâ ulaşan bir f1 pilotu olmamıştır. özellikle brezilya'nın çalkantılı olduğu fakirlikle boğuştuğu yıllarda halkın gurur kaynağı olarak bütün ülke tarafından çok sevilmistir. dünya şampiyonu olarak ülkesine uçakla dönerken savaş uçakları uçağına eskortluk yaparak onu onurlandırmışlardır. (1980-1994) yılları formula 1 kameraları ve ailesinin çekim yaptığı kameralarla gösterilmiştir.

    zengin bir ailenin çocuğu olan senna, ailesinin büyük desteği ile yarış pilotu olmuştur. 1988 yılında mclaren takıma girerek f1 macerası başlamış ve o yıllarda f1'in en iyi pilotu alain prost ile takım arkadaşı olmuştur. ikili arasında iyi başlayan dostluk zamanla yarışın ötesine giderek muhteşem bir rekabet ortamı oluşturmuştur. f1'in çok popüler olmadığı bu yıllarda bu ikilinin mücadelesi f1'i dünyada popüler hâle getirmiştir. senna genç olduğu için bir çok yarışta f1 yönetimi onu kuralları bahane göstererek yarış dışına da itse mücadeleci ve asla pes etmeyen yapısıyla 3 kez dünya şampiyonu olmuştur. 65 kez yarışlara ilk sırada başlamıştır. yağmur havalarda diğer pilotlara göre en iyi yarışan kişiydi. bütün dünyada hayranları onu izlemek için yarışlara akın ediyordu. brezilya onun ölümünden sonra neşemizi sonsuza kadar kaybettik demiştir. 1994 san marino grand prix'sinde lider durumda iken 7. turda tamburello virajında geçirdiği kazada hayatını kaybetmiştir. kazanın hiç yaşanmadığı bu virajda, araç arızasından şüphe edilmiştir günümüzde halen neden kaza yaptığı anlaşılamamıştır tam olarak. ölümünden sonra kız arkadaşı tarafından açılan vakıf 12 milyon brezilya'lı çocuğa yardım etmiştir.

    kesinlikle bu baş döndürücü hayat hikayesini izlemenizi tavsiye ederim.

    (rekorlar 2010 yılına kadar olanlar baz alındı. 2010 yılından sonra kırılan rekorlar oldu)

    düzeltme: eksik bilgi.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap