27884 entry daha
  • edit : madem beğendiniz, bu entry'i takibe alın 2 gün içerisinde yeni bi bölüm geliyor... (amme hizmeti)

    edit: ikinci bölüm 'her nargile köz bırakır' eklenmiştir...

    ulan pandemi dönemi, canım acayip sıkkın. maske, mesafe, hijyen, 5 tane kıçı kırık maske için kod beklenen, marketten alınan her şeyin tek tek yıkandığı saçma sapan dönem... çıldırmamak elde değil şöyle bir şey yazmışım nasıl bir behzat ç özlemiyse
    ...

    hayalet, durma noktasına gelen trafiğin içerisinde, nizami bir şekilde takılmış maskesiyle arabayı kullanırken akşamki sarhoşluğun etkisiyle boş gözlerle öndeki aracın camında yapışık olan "dikkat bebek var" yazısına boş gözlerle bakıyor. behzat ç., yan koltukta ve tespih tutan sağ elini yarı aralanmış camdan aşağı sarkıtmış, yüzünde herhangi bir koruyucu ekipman yok.bir tek güneş gözlüğü.. .akbaba ve harun arka koltuktalar. akbaba da maskesini nizami bir şekilde takmış fakat maskenin ip kısımları zımba teliyle tutturulmuş.kamera o bölgeye zoom yapar…

    harun :(maske sadece ağız kısmını kapatmakta burun tamamen açıktadır. ) ya abi koronadan değil havasızlıktan ölücez yemin ederim.

    akbaba:o nasıl bir şekil la öyle.. ölü götüne pamuk teper gibi takmışın.öyle takarsan ölürsün tabi a.ına koyum!

    hayalet:harun, zaten tipsizdin iyice değişik bir şeye dönüştün onu takınca ,daha doğrusu takamayınca!.. di mi akbabuş?

    harun:siz dönün kendi götünüzle dalga geçin lan. şu akbaba'ya şu tipe bi bakar mısınız lütfen.. virüse yakalandığı anda işi bitti… ben bi kere sizin gibi sağlıksız beslenmiyorum. bağışıklık sistemim kuvvetli..a, b, c, d, e, f, omega, ginseng g115 ne ararsan var..akbaba'ya bak hiç bir şey yok… ( arka koltuktan öne doğru kafasını uzatarak)

    :hadi ben düzgün olmasa da takmaya gayret gösteriyorum da. ya abi bi şey merak ediyorum sen neden maske takmıyon?

    behzat ç:kod gelmedi!!! (hayalete dönerek dalga geçen bir yüz ifadesiyle) :

    sana kod geldi mi la!!!

    hayalet :yok abi gelmedi valla.eczacı arkadaş yok mu neydi ismi? … ha kenan ondan aldık..

    behzat ç., harun’a dönerek:sen nerden buldun la?

    harun: annemin arkadaşı var hülya teyze …. kocası terzi. ona diktirtmiş abi… sana da getireyim mi?

    behzat ç :yok la yok…(eliyle kalabalıkta umarsızca dolaşan insanları göstererek) şuraya bak.. şuraya şuraya!!! ..ben sürü bağışıklığına inanıyorum.

    hayalet :valla ne yalan söyleyeyim ben de abi…

    behzat ç (aynadan akbaba'ya bakarken: şşşşt akbaba…. sen niye takıyon?. çok mu korkuyon la ölmekten ?

    akbaba :yok abi ne korkacam.valla sikimde bile değil. (kaçamak tebessüm ederek) :ben seni düşünüyorum abi.belirli bir yaşın üzerindekileri daha çok vuruyormuş bu virüs!

    behzat ç:(gözlükleri gözünden çıkarıp arkaya dönerek gözlerini kocaman açıp)

    haaaa. yarra.ımı beni düşünüyorsun amına koyayım.. kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu…

    (harunla hayalet kahkaha atarlar… )

    dönün de ortalığın amına koyun be...

    bölüm 2 : 'her nargile köz bırakır…'
    (bkz: her nargile köz bırakır.)

    suriyelileri temsilen : “suri” kısaltması kullanılmıştır.
    türkçeye çeviren :eşekherif … (iyi seyirler yo…)

    4 suriyeli caddenin alt taraflarında bir mekanda nargile tüttürüp yüksek sesle gelene geçene laf atıp salça olmaktadırlar. harun’la behzat ç. grubun yanına gider ve olaylar gelişir...

    harun(burnunu çeker) : “beyler afiyet olsun… neyli içiyonuz elmalı mı ? muzlu mu?”

    suri -1 : “ne diyon abijim.” yanındakine dönüp arapça birkaç şey söyler …

    harun: “nargilenin yanına meyve tabağı filan da ister misiniz şöyle alevli malevli?”

    suri 2-3-4 :gülüşmeler, cins cins el hareketleri, rahat, itici hareketler …

    behzat ç. :(dudağını ısırır) suri-2’nin saçlarından tutup ayağa kaldırır. suri-2 neye uğradığını şaşırmıştır. diğerleri ayaklanıp behzat ç’nin üzerine çullanacaklarken;

    harun : (üçünü birden kucaklayıp yerlerine oturtur) “hop hop hop hopppp !!!……ekstra ne koyduruyorsunuz lan bu nargilelerin içine?” “abi bunun kafası baya güzel herhalde, şu tiplere bi bakar mısın bizi dövecekler?”

    behzat ç. :(kimliği gösterirken) “geçin lan şu duvarın dibine !!!...geç ! geç! …geçççç! ..yavaş hareket eden birisinin kıçına tekmeyi basar.”

    suriyeliler duvar boyunca dizilmişler, içlerinden birisinin gözaltları mosmor ve sürekli burnunu çekmektedir. behzat ç elleri cebinde onlara bakarken harun nargilelerden birisini höpürdetmekle meşgüldür.behzat ç ile göz göze gelince nargilenin marpucunu hızla kenara bırakır ve behzat ç’nin yanına gelir..

    behzat ç. ,haruna döner : “la ciddi ciddi bu dallamaların dillediği sipsiyi mi soktun ağzına?”

    harun : “ne var abi sonuçta bunlar da bir insan !!!”

    behzat ç. : “insannnn!!!”.. “sen bi daha bak bakıyım şunların sıfatına” ..suri-3’ün üzeri tamamen çıplaktır. behzat ç yanında duran başka bir masadaki nargile tömbekisi üzerindeki közü parmakları arasında tutup hızla suri-3’ün üzerine fırlatır. köz tam göğsünün arasına isabet eder. suri-3 közün değdiği yeri ovuştururken behzat ç yüksek sesle bağırır : “giy la şu üstünü, durduk yere adamı katil edeceksiniz amına koyayım..”

    harun : (sırıtarak) “abi tebrik ediyorum gerçekten çok isabetli bi atış .”der ve suri-3’ün yanına giderek : “prensibimiz cinayet büro olarak ciltte oluşan ikinci derece deri yanıklarına, müessesemizin hediyesi olan şu kremden kullanıyoruz” der ve bepanthen kremin yarısından fazlasını suri-3’ün göğsüne sıkıp eliyle ovalar. suri-3’ün yüzünde şaşkınlıkla birlikte bir acı ifadesi vardır.

    behzat ç. : “sen kremle mi dolaşıyon la yanında ?”

    harun: “abi cinayet bürodaki dezenfektandan oldu sanırım.!!!”... (ellerini behzat ç’ye uzatarak) “eller hep egzama “!!! .

    behzat ç.: “haaa…eyvallah” … (dalga geçerek): “allah başka dert, keder vermesin…”

    behzat ç. suri-4 ‘ün yanına gider gözlerinin içine bakarken : “kaç yaşındasın lan sen?”

    suri 4 : “yirmi üj abi..”(karşılarında iki arızalı olduğunu bilmesine rağmen gevşek gevşek sırıtır.)

    harun araya girer : “abi değil lan, komiserim !!!”

    behzat ç. : “nasıl böyle hayat güzel mi?”

    suri-4: “on numara beş yaldız…”

    behzat ç. : “on numara beş yaldızzz !!!...tiktok da çekiyon mu la?”

    suri-4: “tiktok da çekiyodum sildim.. bığtım artıg yeter dedim.” (bkn:suriyeli röportajı)

    harun: (dişlerini sıkar) suri-4’ün yanına gelir kafasına tıklatır …”abi yalan atıyo”…ver bakıyım şu telefonu diyerek hızla elinden alır. tiktok hesabını bulamaz .fotoğraflara girer…etek altı ,mini etek, gizli çekim, bir sürü selfie fotoğrafı bulur behzat ç’ye gösterir.telefonu ona uzatır.

    behzat ç. :(suri-4'ün telefonundaki resimlere bakarken ) “haarunnn bak sana bi şey diycem. bence bu dallamalar, götveren hastalığına yakalanmışlar .bunların tedavisi öyle bepanthenle mepanthenle olmaz ….”bunlara direk vazelin tedavisi uygulamak lazım.” “vazelinin de var mı la ?”

    harun: “yok valla kutusu büyük taşınmaz o?”

    behzat ç. : “küçük olsa taşıycan yani?”

    harun: (gözleri sağa sola oynar) “alıyım eczaneden hemen şura?”

    behzat ç. :bırak la bırak …bırak….bırak…( bir komutan edasıyla elleri arkasında kenetlenmiş suri’lerin önünde gidip gelirken) oğlum ben ruh sağlığı yerinde bi insan değilim.ben psikolojimi düzeltmek, biraz durulmak için ne zaman televizyon karşısına otursam , hayvan belgeseli seyrediyorum.kendimi sadece o hayvan belgesellerini izlerken resetleyebiliyorum.. ama oradaki hayvanlar hiç size benzemiyo la?…oradaki hayvanların bile kendilerine özgü bi karakterleri var. harun ,sen daha önce hiç kendi habitatından kaçıp başka bi habitata sığınan, orda taşaklarını serip nargile içen bir hayvan gördün mü?

    harun: “yoo görmedim ; ama şuradaki (suri-3’ü göstererek) diğerlerine göre biraz daha karakterize gibi geldi bana.”

    behzat ç. : (boynunu kütletip, burnundan soluyarak konuşmaya devam eder): “ bakın beşe kadar saymayı bilen bir kişinin anlayacağı şekilde tane tane söylüyorum. bennn…. normalll….. birr…. insannn… değilimmm. (gözlerini kocaman açıp köşedeki nargileleri göstererek) böyle artisliklere, (elindeki taciz fotoğraflarının, videolarının olduğu telefonu sallayarak) böyle şerifsizliklere göz yumacak sabıra sahip biri hiçççç değilim. buraya si.inizi, ta.ağınızı sallaya sallaya girebildiniz diye istediğim gibi davranırım ,asarım keserim diye düşünüyosanız yanılıyosunuz..elinize ayağınıza, s.kinize ta.ağınıza dikkat edin yoksa sizi ısırarak öldürürüm …anladınız mı lannn?… delirmiş gözlerle bakarken suri-4’ün boğazına yapışır)”suri-4’ün nefesi kesilir.

    harun: (suri- 4 boğulmak üzereyken araya girip behzat ç’yi uzaklaştırırken) : “bakın beyler ,bizim de katiller gibi olay yerine geri dönme huyumuz vardır. olaylara tamamen profesyonel yaklaşırız.. az önce sokağın arka taraflarını gördüm batı şeria’ya dönmüş a.ına koyayım ”…buraya sık sık gelicez …parmaklarıyla gözlerine doğru zafer işareti yapıp “takipteyiz”.der….

    behzat ç. olay yerinden sekiz on adım uzaklaşır.sıkan yakasını gevşetirken suri-4’ün cep telefonundaki resimleri silip telefonu grubun oturdukları sandalyelerden birinin üzerine fırlatır…

    mekan sahibi elinde sigarayla kapının önüne çıkar. ne olup bittiğini anlamaya çalışırken behzat ç. ile göz göze gelir. behzat ç. mekan sahibini yanına çağırır.

    behzat ç. :“sen mi işletiyon la bu mekanı ?” (kimliği gösterir)

    mekan sahibi :“eee.!!. evv…evet buyurun bi sıkıntı mı var?”der ve elindeki sigarayı caddeye fırlatır..

    behzat ç. :? “şu tipleri görüyor musun?”… “şu tipler var ya ba ba ba şurdaki dört tarantula suratlı herif ….ha işte eğer bir daha bunların burda nargile keyfi yapmalarına izin verirsen şu karpuzlu nargile’nin marpucunu götüne sokarım anladın mı?” …(duraksar) “bu kadar mı düştünüz la şu ülkedeee.. iki kuruş az kazanın şu mallara prim vermeyin a.ına koduğumun yerinde !…”

    mekan sahibi: “bu güne kadar bir yanlışlarını görmedik.”

    behzat ç.: “yanlışlarını görmedinn?”

    mekan sahibi: “evet görmedik” .. “suriyeli diye farklı mı davranalım?” “ayrımcılık yapıyorsunuz komiserim. “yanlışsınız !!!”…

    behzat ç.: sen bu kafayla yakında arapça tabela da asarsın la mekana?…(suriyeliler mekana istek parça açtırmışlar ve arka fonda garip bir müzik sesi duyulmaktadır ) şu çalan müziğe bak…sen daha çok dinlersin böyle ya.ak kürek müzikleri…”senin ben kafanı” (mekan sahibine yumruk atar gibi yapıp kendini geri çeker.)

    o esnada suri-3 kaşla göz arasında harun’u kalçasından bıçaklayıp kaçar. harun yerde bağırmaya başlar : ahhh.. “abi”… “abi bıçakladı o. çocuğu. “ “ananı skim telefon çalıyo.”

    hayalet görüntülü aramaktadır. (telefonlar yenilenmiştir.)

    harun :(telefonu açar telaşlı telaşlı) “ahhh”.. “buraya kadarmış hayalett…”bunca yıl koruuuu kollaaaa? “pamuklara sarmala.” geldiğimiz nokta !!!..

    hayalet :harun ne diyon oğlum? nerdesin?

    harun kamerayı kıçına çevirip gösterir…

    hayalet :”ha siktirrr. akbaba harun’u kıçından bıçaklamışlar”..

    akbaba: hadi be…

    behzat ç. (eliyle yerde yatan harun’u işaret ederken mekan sahibi’nin kulağına eğilir : “ayrımcılık yapıyorum haa..!!! .. senin ben zihniyetini skim”.harun'un yanına doğru koşmaya başlar…

    harun yerde acı içinde kıvranmaktadır. telefonu kendine çevirip görüntülü konuştuğu hayalet’e : hayalet, şu arkadakini gördün mü diyerek telefonu elektrik direğine çevirir? (akbaba da hayaletle birlikte telefona bakmaktadır.)

    harun:(telefonu yüzüne doğrultur) ha işte o senin götüne girsin kardeş ' der ve büyük bir acıyla şebek gibi sırıtır..

    harun: ağhhh… nasııı akbaba iyi miydim?

    (akbabayla hayalet acı içinde kıvranan harun’a bakıp gülümserler.)

    hayalet: “amınakoyum götün kanarken bile intikam peşindesin”, “ama iyiydi kabul ediyorum…”
4157 entry daha
hesabın var mı? giriş yap