1 entry daha
  • huawei resmi sitesinden siparişimi verdim. kuponuydu hediyesiydi derken 4700 liraya saat+akıllı tartı aldım. xiaomi'nin akıllı tartısını kullanıyordum ama onu da satarım artık *. sipariş sonrası kullanıcı yorumu yaparak ekstra saat kayışı ve ücretli satılan bir saat kadranı da hediye gelecek. 700 liraya 1 yıl uzatılmış garanti de satılıyordu ama açıkçası yalnızca üretici kaynaklı hataların giderilmesi üzerine olduğundan, sigorta gibi kullanıcı hatasını kapsamadığından gerek görmedim. vade farksız 4 taksit imkanı da çok iyi oldu.
    youtube'da takip ettiğim the quantified scientist kanalındaki incelemeye göre piyasadaki en doğru sağlık sensör ölçümüne sahip modellerden biri. saat gelince kullanıcı yorumlarımı güncellerim.

    edit: yaklaşık 3 aydır kullandığım über saat. saatle beraber gelen deri kayış alerji yaptı muhtemelen. eski saatlerimden birinden ölçüsü uyan bir kayışı söküp taktım ve bir müddet öyle kullandım. ölçüsü uyduktan sonra neredeyse her kayış takılabiliyor. sonrasında kampanya kapsamında silikon kayış aldım ve o günden beri silikon kayışı kullanıyorum.
    saat hafif değil, kolunuzda varlığını hissediyorsunuz. diğer yandan titanyum gövde ve safir cam olması benim gibi sakar biri için çok iyi oluyor. kapının metal koluna çarptım, yürürden duvara sürttüm falan ama ekranında ve gövdesinde en küçük bir çizik bile olmadı.
    şarjı çok uzun gidiyor. sağlık sensörlerinin takibini gerçek zamanlı yaptım, yani örneğin nabız sensörü zaman zaman değil 7/24 her an çalışıyor, gün içinde sürekli bildirim alıyorum, birkaç kere kısa telefon görüşmesi yapıyorum. bu yoğun kullanıma rağmen şarjı yaklaşık 10 gün dayanıyor. örneğin bugün şarjdan çıkardıktan sonraki üçüncü günüm ve şarjım an itibariyle %62. kablosuz şarj ünitesi ile bir saat içerisinde şarj oluyor.
    saatin su geçirmezlik özelliğini havuzda denedim. haftada iki üç kere yarım saatlik yüzme antrenmanları yaparken kullandım ve sudan çıktıktan sonra sesle su boşaltma işlemini birkaç kere yapınca hoparlörde kalan sudan kaynaklı cızırtı bile kayboluyor.
    saat üzerinden aramalarda konuşurken ses güzel ve yüksek çıkıyor, saati ağzıma yaklaştırmasam da benim sesim de karşı tarafa net gidiyor.
    kötü yanlarından da bahsedeyim. youtube inceleme videolarına bahsedilen eksiklikleri yazmayacağım ama evet onlar mevcut * huawei sağlık uygulaması iyi olsa da saat kadranı satın alabileceğiniz veya ücretsiz yükleyebileceğiniz vitrin çok kullanışsız. kategori yok, yeni kadranları listeleme yok, en popüler 5 kadran harici popülerliğe göre sıralama yok.
    ekg özelliği hala türkiye'de desteklenmiyor. bunun yanında uygulama içerisinde cüzdan bulunuyor ama o da desteklenmiyor.
    uygulama galerisi çok kısıtlı ve işe yaramaz uygulama dolu.

    sonuç olarak bu saati almayı düşünenlere kesinlikle tavsiye ederim.

    edit: ekg geldi.
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap