• huawei'nin "gerçekten olmuş" diyebileceğim saati.

    huawei watch gt 2 pro kullanmış gibi olarak en çok ben bileceğim için yorumlarım önemli. ben türkiye'nin akıllı saat gurusuyum.

    bu saate neden "olmuş" diyorum?

    1) saat 32gb dahili hafıza ile geliyor. helal olsun. apple ve garmin'den sonra ilk kez bir akıllı saatte 32gb dahili hafıza görüyorum.

    2) saat iki farklı boyut ile geliyor. daha önceki pro versiyonunda sadece 46mm vardı. bu sefer 43 ve 46mm.

    3) saat tamamen harmony os'e geçmiş. halihazırda huawei matepad 11 kullandığım için harmonyos'in yeteneklerinin az olduğunu ama yapması gereken ne varsa sorunsuz yapabildiğini biliyorum.

    4) app gallery üzerinden "watch 3 serisi"ni seçtiğinizde irili ufaklı oldukça fazla app yüklenebildiğini görebiliyorsunuz. gözlerim spotify'ı aradı ama maalesef yok. yine de bu kadar fazla uygulama görmek beni şaşırttı açıkçası.

    5) artık huawei saatler ekg çekebiliyor. detaylarını araştırmadım ama eğer türkiye'de çalıştırma yolu varsa bence güzel.

    6) apple watch ve garmin ile kapışacak, hatta önüne geçecek bir nabız sensörü var. truseen 5.0 sensörü laf olsun torba dolsun sensör değil.

    7) bilekten ısı sensörü, gps falan filan.

    8) ciddi anlamda "tank" tasarım. şuana kadar denize girip mağdur olan tek bir kullanıcı duymadım.

    huawei saat ile yaşanacak muhtemel sorunlar:

    1) saat, strava dahil hiçbir amerikan uygulaması ile doğrudan senkron olmuyor. health sync falan kullanmanız lazım. ama çile işte. genel olarak huawei health uygulamasına tabiisiniz. huawei health uygulaması dandik mi? asla değil. asla!

    2) saatte ayar yapmak zor çünkü saatte ayar yok. kutudan çıktığı gibi devam.

    3) saatin işlemcisi yeni nesil olsa da yarın öbür gün kaliteli uygulama gelse saatin performansı nasıl olur bilemiyoruz.

    4) huawei saatler whatsapp ve instagram bildirimlerindeki emojileri doğru düzgün gösteremiyor. bu sorun çözüldü mü bilmiyorum..

    5) huawei saatlerde aod (always on display) nedense sorun haline geldi. aod'da saatin normal arayüzü yok. dandik ve zevksiz arayüzler var. bu saat de böyle mi, bilemiyorum.

    özet : saat dolar kurunun 17tl'ye gittiği günümüzde 5.500 tl gibi komik bir rakama alıcı bekliyor. üstüne huawei'ye üye olursanız 300 tl indirim ve saati alırsanız 1 liraya akıllı tartı falan da veriyor. çok yakın bir tarihte bu saatin fiyatını 7-8 civarı görürseniz şaşırmayın...

    özellikle iyi pil ömrü, kaliteli ve geniş ekran, düzgün nabız ölçümü, 2 sene yazılım desteği arayanlar için çok iyi bir ürün.

    alternatif 1 = ağustos'ta tanıtılması beklenen samsung galaxy watch 5 beklenebilir.

    alternatif 2 = ekim/kasım gibi gelecek olan google pixel watch beklenebilir.

    alternatif 3 = eğer bulunabiliyorsa 2 bin tl'ye ikinci el samsung galaxy watch 4düşünülebilir.
  • huawei resmi sitesinden siparişimi verdim. kuponuydu hediyesiydi derken 4700 liraya saat+akıllı tartı aldım. xiaomi'nin akıllı tartısını kullanıyordum ama onu da satarım artık *. sipariş sonrası kullanıcı yorumu yaparak ekstra saat kayışı ve ücretli satılan bir saat kadranı da hediye gelecek. 700 liraya 1 yıl uzatılmış garanti de satılıyordu ama açıkçası yalnızca üretici kaynaklı hataların giderilmesi üzerine olduğundan, sigorta gibi kullanıcı hatasını kapsamadığından gerek görmedim. vade farksız 4 taksit imkanı da çok iyi oldu.
    youtube'da takip ettiğim the quantified scientist kanalındaki incelemeye göre piyasadaki en doğru sağlık sensör ölçümüne sahip modellerden biri. saat gelince kullanıcı yorumlarımı güncellerim.

    edit: yaklaşık 3 aydır kullandığım über saat. saatle beraber gelen deri kayış alerji yaptı muhtemelen. eski saatlerimden birinden ölçüsü uyan bir kayışı söküp taktım ve bir müddet öyle kullandım. ölçüsü uyduktan sonra neredeyse her kayış takılabiliyor. sonrasında kampanya kapsamında silikon kayış aldım ve o günden beri silikon kayışı kullanıyorum.
    saat hafif değil, kolunuzda varlığını hissediyorsunuz. diğer yandan titanyum gövde ve safir cam olması benim gibi sakar biri için çok iyi oluyor. kapının metal koluna çarptım, yürürden duvara sürttüm falan ama ekranında ve gövdesinde en küçük bir çizik bile olmadı.
    şarjı çok uzun gidiyor. sağlık sensörlerinin takibini gerçek zamanlı yaptım, yani örneğin nabız sensörü zaman zaman değil 7/24 her an çalışıyor, gün içinde sürekli bildirim alıyorum, birkaç kere kısa telefon görüşmesi yapıyorum. bu yoğun kullanıma rağmen şarjı yaklaşık 10 gün dayanıyor. örneğin bugün şarjdan çıkardıktan sonraki üçüncü günüm ve şarjım an itibariyle %62. kablosuz şarj ünitesi ile bir saat içerisinde şarj oluyor.
    saatin su geçirmezlik özelliğini havuzda denedim. haftada iki üç kere yarım saatlik yüzme antrenmanları yaparken kullandım ve sudan çıktıktan sonra sesle su boşaltma işlemini birkaç kere yapınca hoparlörde kalan sudan kaynaklı cızırtı bile kayboluyor.
    saat üzerinden aramalarda konuşurken ses güzel ve yüksek çıkıyor, saati ağzıma yaklaştırmasam da benim sesim de karşı tarafa net gidiyor.
    kötü yanlarından da bahsedeyim. youtube inceleme videolarına bahsedilen eksiklikleri yazmayacağım ama evet onlar mevcut * huawei sağlık uygulaması iyi olsa da saat kadranı satın alabileceğiniz veya ücretsiz yükleyebileceğiniz vitrin çok kullanışsız. kategori yok, yeni kadranları listeleme yok, en popüler 5 kadran harici popülerliğe göre sıralama yok.
    ekg özelliği hala türkiye'de desteklenmiyor. bunun yanında uygulama içerisinde cüzdan bulunuyor ama o da desteklenmiyor.
    uygulama galerisi çok kısıtlı ve işe yaramaz uygulama dolu.

    sonuç olarak bu saati almayı düşünenlere kesinlikle tavsiye ederim.

    edit: ekg geldi.
  • gt 2 pro kullaniyorum gayet basarili esimde watc 6 serisi var hee vun sarj etmekden saatden sikildi takmiyor artik
  • hepsiburada üzerinden aldım. saat gayet şık ve kasası gerçekten sağlam. iphone ile kullanıyorum herhangi bir sıkıntı yaşamadım. ekranı gayet hızlı ve net.
    bence iphone kullananlar için apple watch yerine tercih edilebilecek bir model.

    sorusu olan varsa mesaj yolu ile ulaşabilir.
  • youtube daki incelemelerini izledikten sonra büyük hayal kırıklığına ugradigim saat. youtube daki tüm yerli incelemeleri reklam tarzında yapılmış, muhtemelen para vermişler, saatle ilgili doğru düzgün inceleme yok, kimse şöyle saati takıp bir saat koşu yapmamış, sağlık verilerini başka cihaz ya da saatlerle kiyaslamamis, ellerine tutuşturulan broşürü okur gibi inceleme çekmişler bir de inceleme diyorlar. işin ilginci hiçbiri reklam ya da ücretli tanıtım ibaresi de koymamış, reklam demeden reklam yapmak cezai yaptırımı var şikayet ettim çoğunu bakalım nasıl bir geri dönüş olacak. öte yandan yabancılarda daha iyi ve gerçekçi incelemeler var, bizim insanımız varsa yoksa çıkar ve kısa yoldan köşeyi dönme peşinde. saat belki gerçekten çok iyi ama taraflı incelemeyle bir yere varılmaz.
  • bu tip şeyleri bildiğim için dün son modeli almak yerine huawei gt2 classic modelini aldım.

    çünkü aldığım saatle ilgili inceleme bulabiliyorsunuz hemde gt3 pro ile özellikleri aynı, daha fazla para vermeye gerek yok, çünkü apple watch almıyorsunuz.
  • gelen son güncellemeyle ios'la tango yapan akıllı…
  • bu saati öneren var mı ya da yerine xiaomi watch s1 mi yoksa bekleyip samsung galaxy watch 5 pro'mu almalıyım saat konusuna uzağım bilgisi olan yeşillendirirse sevinirim.
  • ecg özelliğini hala aktif edemediler. bakalım daha ne kadar bekletecekler.
  • bir ayda cortlayan saat. alarm sesi değiştirilemiyor, sağlık uygulaması açık olmadan bildirim gelmiyor, duvar kağıdı olarak fotoğraf kullanılamıyor ve şarjı son güncellemeden sonra iki gün dayanıyor o da zar zor ( tüm izlemeler kapalı). başka ürüne yönelin. satıcı bana
    huawei multimedya ürünlerde tamir yerine değişim yapıyor demişti. bir aylık saati tamir ettiler. 150 liralık çin malı band filan alın bunu almayın.
hesabın var mı? giriş yap