247 entry daha
  • toplumdaki faşizan reflekslerin en büyük örneğidir.

    (bkz: otoriteryen kişilik)

    tarih boyunca eğitilmiş kesimlere hain, terörist, bölücü, yılan, kanımızı emen elit muamelesi yapan toplumlar hep militarizmi, şiddeti, cezayı yücelten toplumlar olmuştur. bu denklem her yerde aynıdır. populist liderler gelir, eğer doğru düzgün işleyen kurumlar yoksa bu toplumu işler de işler. bu toplumlar düşük bilinçleri nedeni ile içgüdüleriyle hayvan gibi hareket ederler, yaşanan süreçleri filtreleyecek kapasiteleri olmaz, diyelim bir tecavüz vakası yaşandığında kim yapmış, yapan kimlerdenmiş gidelim hepsini keselim tepkisi verirler. kompleks süreçleri ve insanoğlunu anlayamazlar.

    türkiye böyle bir ülkedir. düşük iq ortalamalı, şiddet ve ceza seven, kritik düşünemeyen sürülerin egemen olduğu, düşüneni ise terörist, hain vs olarak niteleyen, onunla rasyonel bir iletişime giremeyen canilerin iktidarının olduğu bir ülkedir. bu sebeple türkiye'nin bir ayağı daima faşizmdedir. bu da akp ile gelmiş bir şey değil. akp ile sadece farklı bir boyut kazandı.

    elit düşmanlığı, akademi düşmanlığı bir toplumun faşizme doğru yol aldığının en önemli göstergelerinden bir tanesidir. bugün bu bize özgü değil ama bizde çok bariz.
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap