2757 entry daha
  • michael jackson'ı 7'den 70'e bir çok hayranı vardır sanırsam en azından ben öyleyim. çocukken azımız açık trt'de çıkacak kliplerini beklerdik. kliplerindeki sinematik görsel şölen olsun, dansları olsun müzikleri olsun hala kendisinden söz ettirmeye devam etmektedir bundan dolayı kendisine tam bir sanatçı diyebiliriz.

    şimdiki değineceğim konu ise 14 kasım 1988 yayımlanan smooth criminal şarkısının eşsiz diyebileceğimiz klibidir. bu klipte michael jackson'la beraber kendi dansçılarından olan vincent paterson ve soul müzik grubu shalamar'dan jackson ve jeffrey daniel ile birlikte smooth criminal videosunun koreografisini yaptılar. videonun konseptine ise daha sonraları kedisiyle özdeşleşen 1930'ların gangster kulübü konsepti oldu.

    videoda, jackson ve diğer dans arkadaşları, fiziksel olarak imkansız görünen bir yalın performans sergilediler. kendisi ve dansçılar sırtları düz ve ayakları yerde düz olacak şekilde 45 derece öne eğilirler ve dik dönmeden önce yaptıkları hareketin pozunu korudular. anlayacağınız üzere vücudun kütle merkezini taşıyabileceğinden daha fazla hareket ettirdiler. tabi ki bu muhteşem illüzyonu, kablolar ve bir koşum takımı kullanılarak elde ettiler ve bizi de ekran başında çıldırttılar.

    fakat jackson bu koreografiyi canlı performans şekilde sahneye taşımak isteğindeydi. ama bunu kablolarla yapmak isteniyordu. çünkü klipteki gibi görünmemesinden endişeliydi. bunun için kendisi ve isimleri bilinmeyen iki mucit sahnenin zeminine ve sanatçıların ayakkabılarına yerleştirilmiş bir bağlantı mekanizması geliştirdiler, böylece sanatçılar ve kendisi 45 derecelik eğim şovunu gerçekleştire bileceklerdi. fakat bunun için güçlü bir bedene yani fazlaca bir fiziksel güce ihtiyaçları bulunmaktaydı. 1993 yılında michael jackson bu sihirli ayakkabıların bir patentini aldı.

    görsel-1
    görsel-2
    görsel-3
    görsel-4
    kaynak:1
    son...
145 entry daha
hesabın var mı? giriş yap