85 entry daha
  • sosyal medyayı gözlemleyerek her şeye hakim olduğunuzu sanıyosunuz. tüm çıkarımlarınızı sosyal medyadaki veriler ile yapıyosunuz. ama bu doğru değil. sosyal medya; botların, trollerin, salak mualiflerin spekülasyon yaptığı ama asla geneli temsil etmeyen bir ortam.

    "şöyle şöyle yaptı ve halk ona o yüzden kızdı" gibi çıkarımlar yanlış. sosyal medyada cazgırlık yapan, sesi çok çıkan ama geneli temsil etmeyen bir kitleden "halk" diye bahsetmek yanlış. kendiniz çalıp kendiniz oynuyosunuz ekşide ve twitterda. eğer sandığınız gibi buralar çok geniş kitleleri temsil etseydi mesela ümit özdağ herkesin gundemindeki adam olurdu. halbuki sade vatadaşa ümit özdağ desen o kim tanımıyorum diyecek sana. bu sadece bir örnek.

    kısacası ben ekrem imamoğlunun puan kaybettiğini veya halkın ona sırt çevirdiğini sanmıyorum. kılıçdaroglu partiyi bıraktığında chpyi ele geçirecek ve yaşı itibariyle 20 yıl ülkenin önemli bir siyasi figürü olacaktır. başkan olur olmaz onu bilemem ama bu adam muharrem ince gibi bir atımlık barut değil.

    edit: bu arada imamoglu hayranı değilim sadece halk böyle profildeki liderleri sevdiğinden dolayı kolay kolay gözden düşeceğini sanmıyorum.
65 entry daha
hesabın var mı? giriş yap