9 entry daha
  • ablamız hırsla yazınca saldırıyı yanlış başlıkta yapmış. iddialar her ne kadar suser kaynağını saklamış olsa da (en alttaki kaynak dil konusuyla ilgili) ismet bozdağ denen yazara ait. bu yazar abdülhamid'in hatıratını bulduğunu iddia eden, laikliği atatürk'ün değil inönü'nün getirdiği gibi abuk bir fikri yaymaya çalışan, yazdıklarına en hafifinden temkinle yaklaşılması gereken birisi. daha fazla bağlam için (bkz: #36868501). hatırat adı altında rivayet yayınlayan biri. o onu demiş de, ona onu diyen de buna şunu demiş de şeklinde tarihi ve atatürk başta olmak üzere tarihi karakterleri kendi sığ görüşüne uydurmaya çalışıyor. abdülhamid'in isviçre bankalarında saklanan hatıratına erişip yayınlayan da bu zat. hatıratın gerçekliğiyle ilgili bir tane bile belge bulunmazken, sahte olduğuyla ilgili emareler çok. ama o hatırata dayanarak dizi çektiler, insanlar onu gerçek sanıyor. stalin'in aklına gelmez tarihi böyle tahrif etmek. böyle birisi atatürk'e sataşmak için fikirlerine müracat edilen bu bozdağ. atatürk'ü bu halkın kalbinden söküp atamadık en azından insanlar onu bizim yararımıza olacak şekilde tanısınlar ekolünün neferlerinden. şeytanın aklına gelmez atatürk'ü ruşen eşref üzerinden kötülemek. iyice azdınız, türk devrimine saldırırken bir hal oldunuz son günlerde. ruşen eşref'in görüşlerini öğrenmek isteyenler için:

    "atatürk, türk dilinin yabancılıktan arınmasını, öz güzelliğini geliştirmesini istedi ise bu, asla kendi şahsı için değil, milletinin ve türk geleceğinin yararına olmasından dolayı idi. atatürk, duyuşumuz, düşünüşümüz, dilimiz ve tarihimiz alanında bize milletçe yükselmenin, şaşırılarak yitirilmemesi gereken en doğru yollarını kendi insanının nuru ile aydınlatıp gösterdi."

    al sana maneviyat. kafalarından uydurma tarih yazıyorlar haspalar.

    en son fetö ve onun seküler görünümlü can dündar benzeri şakşakçıları atatürk de aslında insan, onun insan yönünü gösterelim bahanesiyle böyle bir organize saldırı tertip etmiş, neticesi ayaklanma yoluyla rejim değişimi girişimi olmuştu.

    anladık türk'le, türklükle, türk'ün has diliyle, devrimiyle sorununuz var ve o devrimi 100. yılında yani 2023'te bitirerek arapça alfabeye, şeri kanunlara ve saltanat benzeri bir sisteme dönmek istiyorsunuz. belki becerirsiniz de, ama atatürk'ün görüşlerine değer veren türk'ler o görüşleri dogma olarak değil, zamanın koşullarını en iyi yönde yorumlamak için bir rehber, bir metod olarak görüyorlar. fetönün belgeselli, köşe yazarlı projesinin neticesinde onların beklediği olmadı, aksine türk insanı atatürk'ün değerini bir kere daha anladı, ayyaş diye saldıranlar meydanlara, binalara resimlerini asmak zorunda kaldılar fetöcülere karşı halk desteği için. tekrar bitiniz kanlandı, lanet okumaya, küfür etmeye, atatürk devrimleri dilimizi yok etti demeye başladınız. devam edin, nasıl fetönün taktiği misliyle geri tepti sizinki de 12 eylül faşist cuntasının uydurmaları yerine gerçek atatürk'ü anlayan, onu cuntacıların okul kitaplarındaki yalanlarından değil, kendi çabasıyla okuyarak ve tarih sahnesindeki palyaçolarla ve rezilliklerle kıyaslayıp hak ettiği yere koyarak tanıyan bir nesil yetiştiriyor. bu konuda çok faydanız dokundu. çelebiler, bokdiller de atatürk'ten ekmek yiyemeyecek, zaten bir kısmı ayyaş diyenlerin safına geçti bu halkı uydurmalarla kandıramayacaklarını anlayınca. vizyonunuz iyi ve yeni bir şey ortaya koymak değil, yüz sene sonra arapça alfabeye, saltanat-halifelik kurup tekrar monarşi, teokrasi, şeri düzene geri dönmek. atatürk de aslında bunu istiyordu, maneviyat eksik kaldı propagandası dahi aslında bu yolda yenildiğinizin ispatıdır. bu kafayla kültür devrimi yapamamanız doğal. zamanın ruhunu ıskalayıp en iyi ihtimalle günümüz iran'ına benzeyeceksiniz. atatürk'ün tek pişmanlığı daha fazlasını yapamamış olmaktır. devrimler konusunda netti, şüphesi yoktu, kendinden emindi, etrafındaki karşı devrimcilere ve vizyonsuz hödüklere rağmen başarılı da oldu.

    düzeltme: dilbilgisi, yazım hatası
hesabın var mı? giriş yap