207 entry daha
  • pasaport süresi uzatma saçmalığının bugün eşimle beni ciddi bir maddi ve manevi zarara uğrattığı vatandaşlık belgesi.
    ne tür bir ülkenin vatandaşı olduğumuzu bugün iyice hissettirdi bize.

    40 gün kadar önce süresi dolan pasaportu yenileme için randevu aldık, gittik hatta yenileme harcını da yatırdık.

    tam ondan bir gün önce de içişleri bakanlığı yeşil pasaportta uzatma duyurdu. memur bize yeni pasaportların gelme süresinin çok uzayacağını, uzatma işleminin de hemen ve ücretsiz olduğunu, hiç bir farkının olmadığını söyledi. kaşe, soğuk mühür, bilgisayarda işlemler falan hemen o sırada pasaportun süresi uzatılarak elimize verildi.

    biz de 1,5 ay sonrasına bi tur ayarladık. isviçre-fransa-almanya 5 şehir.
    hazırlığımızı yaptık, ödemeler, istanbul uçuşu, seyahat sigortası, extra tur peşin ödemeler vb. derken gezinin havasına da girdik baya.

    rötar vb. problem yaşamayalım diye 7 saat önceden gece 1'de istanbul havaalanına indik, sonra pasaport kontrolden de geçtik hiç bir problem yok.

    ta ki uçuş için bilet kontrole gelince thy görevlisi basel havaalanında pasaport uzatma işleminin kabul edilmediğini, uçağa alamayacağını söyledi. bazı ülkeler kabul ediyormuş bazıları kabul etmiyormuş. isviçre kabul eden ülkelerdenmiş ama basel havaalanı fransa topraklarında olduğu için fransa sınır polisi kabul etmiyormuş. şaka gibi. uçağa alınmadık ve gerisin geriye havaalanından bagajımızı alıp çıktık.

    tur şirketi de sorumluluk kabul etmiyoruz gibi bir şeyler zırvaladı ama bağırıp çağırmalar sonrası tekrar dönüş yapacaklar. bir iade olmazsa durumu rezalet başlığı ile açarım artık.

    ama elinizdeki pasaporta yeşil olsa bile asla güvenmeyin. çünkü biz açık bir şekilde 3. dünya ülkesiyiz, öyle yönetiliyoruz.
    yeşil pasaport gibi önemli bir mevzu bile diğer ülkelerin sistemleri ya da güvenliği kabul edip etmeyeceği sorgulanmadan bir kararla, bir kaşe bir mühürle verilebiliyor bu ülkede. sen rezil olmuşsun, paran yanmış, planların batmış, hevesin kursağında kalmış kimsenin umurunda değilsin!
1437 entry daha
hesabın var mı? giriş yap