46 entry daha
  • evrim akli olan bir karar vericiyi degil, bir sureci tanimliyor. bu surec de bambaska, kendine ozgu kurallarla degil, oyle alelade, gundelik yasami mikro ve makro olcekte yonlendiren fizik kurallarina, efendime soyleyeyim enerji korunumuna, elektron afinitesine, radyasyon emilimine falan bagli oldugu icin duz mantik yurutmek de o kadar imkansiz degil.

    haliyle evrim neden oyle yapmamis da soyle yapmis demektense, olaylar neden boyle gelismis diye bakmak biraz daha yardimci olabilir.

    misal, neden basin arkasinda goz yok sorusu bu anlamda enerji korunumu acisindan bakilirsa bariz bir soru.

    neden kafanin arkasinda gozun yok? cunku donebilen boynun, omurgan, kalcan hatta yetmezmis gibi ayaklarin var.

    eger canlilar arkasina bakmayi akil edemeyecek kadar mal olsalardi o zaman evet belki soylarinin devami icin zaman icerisinde kafasinin arkasi isiga duyarli canlilar gelisir, ya da ne bileyim gozler agzinin oldugu tarafa degil, kafa ceperine esit sekilde kayarak inerdi belki.

    ama tabii ona gelene kadar mesela halihazirda daha kaba sekilde tehlikenin yonunu algilayabilen kulaklarin kaslarina calismak daha az enerji gerektiriyor tabii. ve haliyle canlinin gerekirse donmesi.

    yani biliyorum troll baslik falan da, yine hos bir dusunce deneyiydi yani o yuzden cevap niteliginden ziyade yuksek sesle dusunerek yaziyorum.
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap