5 entry daha
  • 4 eylül günü tren tur kartı ile türkiye turuna çıkmıştım. sevgilim beni terk etmiş, izmir cehennem gibi sıcak ve okulun açılmasına daha var ve tren kars'a kadar gidiyor. eskişehir, ankara, çankırı, ankara'dan sonra niyetim kayseri'ye gitmekti.

    11 eylül sabahı. ankara'dan trene binmek isterken otostop çekeyim dedim, gülşehir'e giden iki kuzene denk geldim. yola çıkmış gidiyorduk. kırıkkale, keskin, kırşehir derken hacıbektaş'a gelmiştik. rica ettim hele bir soluklanalım, dede'ye ihtiram edelim dedim, olur dediler.

    ve telefon: "duydun mu ikiz kulelere uçak girdi, dünya yıkılacak". arabanın radyosu bozuk. derdimi unutup volkmenin radyosunu açtım. bu arada yola çıkmıştık. düz ovada, fm çekmeyince sanırım orta dalgadan arap radyolarından biri denk gelmişti. "markaz-ul ticaret" gibi bir laf duyuyordum.

    neler olacağını konuşmaya başladık, ikinci dakikada yol arkadaşlarımın ülkücü olduğunu öğrendim. gülşehir'e geldik, inecektim ki beni nevşehir'e kadar bırakmaya karar verdiler. ikinci otostopla da nevşehir'den kayseri'ye geçtim.

    gecenin vakti yerleştiğim buram buram taşra kokan bir pansiyonun lobisinde tavana tutturulmuş bir televizyonda galatasaray'ın maçı vardı ve 1-0 yenmiştik. sevincimi de, merakımı da yarına ertelemiştim.

    (bkz: 11 eylül 2001 galatasaray lazio maçı)

    12 eylül. klasik küfürlerimle uyandım, kenan evren'in kulaklarını çınlattım. kayseri tren garı'na gelip bütün gazeteleri açtım ve okumaya başladım. ertuğrul özkök "gelin itiraf edelim" diyordu.
2062 entry daha
hesabın var mı? giriş yap