13394 entry daha
  • haftaya başlarken beklenti şuydu; bu hafta astor arzı var, hisse blokajı da yok nakit para lazım. cuma yaşanan toparlanma devam eder, arzın son günü cumaya kadar nakit yaratmak lazım bu sebeple çarşamba günü satışlar çok olur. pazartesi ve salı eski zirvelere yakın fiyatlardan satmak lazım.

    realite; piyasa yapıcı, pala, akıllı para artık ne diyorsanız, oldu canım başka isteğin var mı dedi resmen. iki gündür fonda volkan konak – elimize verdiler çalıyor. piyasa bir kez daha acımadı. kolay para yok dedi.

    bence bu hafta yaşananlar seçim öncesi için de fragman, %95 ben seçim öncesi çıkarım, risk almam diyor. kimisi 1 ay kala kimisi 2 ay kala ama herkesin kafasında çıkmak var.

    burası likit piyasa, çok sığ kağıtlarda olmayan istediği zaman çıkar da acaba hangi fiyattan çıkar? seçim riskini almak istemiyorsun, çok haklısın al sana yüksek fiyat teklifi hadi al paranı git, seçimden sonra da gel düşükten malını yerine koy diyeceklerine inanıyorsanız sahibinden köprü var, fiyatta anlaşırız. :)

    kısa vadeli bakarken biraz da piyasayı yapan gözüyle bakmak lazım, küçük yatırımcının nasıl bir hesabı varsa balinaların da ayrı hesabı var. dertleri para dağıtmak değil, para kazanmak. satıyorlarsa panik yaratıp daha aşağıdan almak için, alıyorlarsa coşku yaratıp yukarıdan satmak için. bir çok hisseyi en yüksek seviyesinde yüksek hacimle yeni sahiplerine verip sonrasında küfür kıyamet ortamda çok daha düşükten geri alıp tekrar yeni zirvelere götürüyorlar. sonra yine aynı döngü.

    seçime kadar beklenti yaratabilecek tek bir dönem var, 2022 4. çeyrek bilançoları. şubat ve mart ortası dönemde belki bunun fiyatlamasını görürüz. ondan sonrası seçime kadar bekle ve gör dönemi olacak gibi, kimisi için içeride kimisi için dışarıda. içeride olanın riski varsa, dışarıda olanın da geri almak istediğinde yüksek fiyat bulma riski var. bence doğru budur denilecek yöntem yok, her tercih bir vazgeçiş. herkes kendi aklını, kalbini dinlemeli. kimsenin lafıyla para yönetilmez.

    arzmış, seçimmiş, cartmış, curtmuş takılmadan, fiyat hareketlerinin psikolojiyi yıpratmamasını sağlamanın da yolu şu olabilir; lazım olmayan, kişiyi yormayacak bir para ile doğru şirketlere odaklanmış bir yatırımcı olmak. diğer türlü sürekli kafa patlatmak zorunda kalıyor insan, sürdürülebilir bir şey değil devamlı strateji kurmaya çalışmak. şartlar sürekli değişiyor, türkiye gibi enteresan bir ülkedeyiz. zor iş.
15709 entry daha
hesabın var mı? giriş yap