• edit1; .bugün tam 33 gün oldu. yoğun bakım doktoru ile görüştüğümde ilaçları tamamen kestiğini , atak ve nöbetlerin büyük oranda bittiğini ancak bilincin halen kapalı durumda olduğunu söyledi. ilaçların vücuttan tamamen atılmasını bekleyeceğini, bunun 1-2 gün süreceğini, halen bilinç açılmaz ise babamın evde bakım hastası olacağını ifade etti. bilincin yerine tekrar gelmesi konusunda umudunun olmadığını da ekledi.

    babamın bilinci yerine gelmez ise ben evde bakıma geçmeden ankarada iyi bir özel hastane ve iyi bir doktora göstererek şansımı denemek istiyorum. burada nöroloji uzmanı mı yoksa beyin cerrahi uzmanı mı daha faydalı olur? doktor global ve bütün vücudu etkileyen hipoksik beyin hasarı olduğunu söyledi. bu acaba tam olarak hangi dalı ilgilendiriyor? benimle aynı yollardan geçip iyi bir hastane ya da doktor tavsiyesi verebilecek arkadaş varsa yazabilir mi? süreç bundan sonra nasıl işleyecek onu da tam olarak bilmiyorum. önce devlet hastanesinin palyatif bölümüne alıp ordan mı eve sevkediyorlar? allah bütün hastalara şifa, hasta yakınlarına sabır versin. şimdiden teşekkürler.

    edit; eksiup linkleri değiştirildi. gerek özelden gerek burdan iyi niyetlerini belirtip yardımcı olmaya çalışan doktor olsun ya da olmasın yüreği güzel bütün insanlara sevgiler. tabii ki babamı takip eden bir doktor var ondan sürekli bilgi alıyorum ancak araya haftasonu girmesi sebebiyle asıl doktor 2 gün ara vermek zorunda kaldı ve nöbetçi doktorlar da yüzeysel bilgi verdiler. tekrar teşekkürler, allah bütün hastalara şifa versin, tez zamanda iyileştirsin.

    arkadaşlar belki kurallara aykırı bir konu açmış olabilirim lütfen beni bağışlayın ancak 38 yıllık hayatımın en zor sınavı ile karşı karşıyayım o yüzden mazur görün. biraz uzun bir yazı olacak ama hem içimi buraya döküp rahatlamak için hem de aramızda varsa uzman doktor arkadaşlardan faydalanmak icin detaylı yazdım. kusura bakmayın tekrar.

    babam geçtiğimiz çarşamba günü hasta olduğunu ve hastaneye götürmemi söyledi. bildiğim hastalıkları olarak şeker hastalığı ve tansiyonu vardı ancak bu yaşlılığa bağlı olarak normal düzeydeydi. ya da biz öyle biliyorduk. 64 yaşında ve 17 yaşından 60 yaşına kadar da düzenli olarak alkol kullandı. ayriyeten eski represant olduğu için de ilaçlar konusunda da bilgisi vardı ve biraz fazlaca bilinçsiz olarak ilaç tüketiyordu.

    eve 5 dakika içinde vardığımda bilinci yerindeydi, karnının ve kalbinin agridigini söyledi. yolda nefes alışları biraz sıkıntılıydı ancak ben yolda gaza bastigimda fazla gaza basma, dikkatli ol dedi. saat 19.30 civarında hastane acil servisine getirdim. karnında belirgin bir şişlik vardı. acil doktoru yoğun bir gaz kütlesi olduğunu ve lavman ile oncelikli olarak bunu boşaltacagini söyledi. bu arada ekg çekildi, 3-4 tüp kan alındı. babamı güç bela lavmana götürdüm. ilk defa başıma böyle bir durum gelmişti. annemle ciddi bir durum olmadığını düşündüğümüz için annem gelmemişti. elim ayağım birbirine dolaştı. tuvalete güçlükle gittik, babam büyük abdestini yaptı, biraz rahatladı ancak şişlik büyük oranda duruyordu. babam hastaneden çok korkan bir insandır. panik atak ve anksiyetesi zaten vardı ve hastane ortamı bu durumları daha da çok tetikliyordu. zaman geçtikçe daha çok gerilmeye ve terlemeye başladı. " beni buradan götür, beni eve götür" diyordu, dudakları kurulmuştu. sürekli su istiyordu. acil doktoru su vermeyin demesine rağmen bir kaç damla da olsa vermek durumunda kaldım. bu arada annemi çağırdım ve annem de gelmişti. serum verdiler ancak babam anksiyetesi sebebiyle damar yolunu 3 kez çıkardı, geri takmak zorunda kaldılar. acil doktoru ile konuştuğumda kan ve idrar sonuçlarına bakarak yoğun bakıma alacağını söyledi. saat 9 civarı babamı yoğun bakıma aldılar. bu arada oraya gittiğini bildiği için panik durumu gittikçe arttı. kendisini rahatlatmaya çalıştığımda da gitmek istediğini söylüyordu. yoğun bakımdaki doktor ile görüştüğumde böbreklerde bozulma, kan değerlerinde yükselme olduğunu, her şeye hazırlıklı olmamiz gerektiğini söylediğinde şok oldum. 15-20 dakika sonra bir serum ya da iğne ile çıkarız diye düşündüğüm acil ziyareti ne hale gelmişti. geceyi yoğun bakımda geçirdi. sabahında saat 08.30 sıralarında yoğun bakımdan aradılar, babamın kalbinin durduğunu ve yakınlarının hastaneye gelmesini söylediler. hastaneye gelip içeri girdik, solunum cihazına bağlanmıştı, zor nefes alıp veriyordu. kalbi durduktan sonra geri döndürülmesi 10 dakika sürmüştü. perşembe sabahından şu zamana kadar entube vaziyette. durumunun kritik olduğu ve bu durum böyle sürdüğü müddetçe önümüzdeki günlerde uyandırılip nasıl bir tepki vereceği denemesi yapılacakmış. çaresiz bir şekilde beklemeye devam ediyorum. dualarınızı bekliyorum. eğer varsa uzman doktor arkadaşlardan da ek olarak paylaştığım tahlil sonuçları konusunda fikir yürüturlerse çok makbule geçer.

    kalbi duran bir hasta solunum cihazına bağlı olarak ne kadar yaşayabilir? bu konuda daha önce yaşanılan tecrübeler benim için çok önemli. paylasirsaniz sevinirim.

    5 mart tarihli tahlil sonuçları. (özellikle ck- kreatin kinaz değeri beni korkuttu)

    görsel

    görsel
147 entry daha
hesabın var mı? giriş yap