20786 entry daha
  • çok değil 1 hafta öncesine kadar %1 barajı geçemeyen diğer partilerden 1 gram daha fazla ciddiye alınmayan bir adaylık söz konusuyken, kılıçdaroğlu adaylığı kesinleşince öyle bir hava yaratıldı ki sanırsın muharrem ince amerika birleşik devletleri başkanı olacak. sosyal medyaya baktığında öyle bir destek var(!)

    bunu muharrem ince'nin ekibi tek başına başaramayacağına göre, hangi troll ordusunun bu algıyı bu kadar hızlı ve bu kadar etkili yaratabileceği çok açık...

    maalesef 18-25 yaş aralığındaki gençler internette dönem dönem peyda olan diğer akımlar gibi "kılıçdaroğlu aday olmasın" akımından buraya bağlanan bir popülist söylemin etkisindeler. amaç iktidara değil de, sanal bir oyundaymışız da kılıçdaroğlu'na gereken dersi vermekmiş gibi bir inat var. hayırlısı

    gelen mesajlar üzerine edit ek:
    kılıçdaroğlu'na oy vermeyen insanların ince sayesinde sandığa gidecekleri, ikinci turda da ince'nin kılıçdaroğlu'nu destekleyeceği belli olduğundan bu tablonun en temelde millet ittifakının lehine olduğunu söyleyenler oluyor.

    şöyle bir millet ittifakına bakalım: saadet partisi lideri hafızamızda madımak olayıyla hatırlanıyor, babacak akp ile, davutoğlu akp'de başbakanlık bile yapmış biri; akşener 90'ların derin devletiyle anılan birisi, kılıçdaroğlu ise ortanın solcusu. burada millet ittifakına oy veren hiçkimseyi %100 temsil etmeyen bir tablo var. kişiler ve fikirler bazında, birinin içine sinen diğerinin içine sinmez, mümkün değil.

    ortada bu farklılıklar dururken insanlar bir araya gelip bir mücadeleye girişmişse kalkıp "10 seçimde yenildi, kişisel hırsı var, çok yaşlı" gibi politikayla ilgisi olmayan nedenlerle "kılıçdaroğluna oy vermezük" demek bir şuursuzluktur.

    gelelim ilk tur ikinci tur meselesine. mesela ayrı aday çıkarırsa emek ve özgürlük ittifakına ilk turda oy vermek mantıklıdır. akşener bağımsız aday çıkarsaydı ona oy vermek de mantıklı olurdu. çünkü bu hallerde desteklenen cenahın ikinci tura pazarlık gücüyle girmesi sağlanabilir, ayrıca bu bir kendini gerçekleştirme gösterisi de olurdu.

    ama muharrem ince'nin böyle bir hedefi yok. böyle bir politik duruşu da yok.

    şu an tüm güçler ittifak yapmışken, ittifak dışından %15'e varan bir oy potansiyeline sahip sol sosyalist oylar da bu ittifaka destek vereceklerini belirten açıklamalar yapmışken; hadi ilk turda ayrılalım ikinci turda birleşiriz demenin "hırs"'tan başka bir temellendirmesini göremiyorum ben.

    ha yine de denirse ki bu yöntem akp'den kurtulmak için bilinçli bir siyasi hamle. bu da bana mantıklı gelmiyor, çünkü ince'nin alabileceği söz gelimi %5 oy ise, bu oy gelmeden bile kılıçdaroğlu ilk turda seçilme şansına sahip. e hal böyleyken biz kalkıp "ille de ikinci tura kalsın, oy vermeyecekler de vermiş olur" mu diyeceğiz?
14833 entry daha
hesabın var mı? giriş yap