111 entry daha
  • son haftalarda sartlar beni emeklilige zorluyordu, artik kesinlesti sayilir. hazirliklara basladim ama psikolojik mucadele icindeyim.

    emeklilik kavrami benim gozumde "pasifize olmak" demek. bu kavrami hicbir zaman kendime yakistiramadim. kendimi bildim bileli aktif olarak calisirken kenara cekilme durumu zor geliyor. zamanlamasi da oyle bir ters oluyor ki.. 4 aydir cilginca yatirim yapmistim her yere. bu yil cok aktif olacagimi planliyordum.
    diger yandan, bu "pasifize olmak" mutlak olarak gerceklesmeyecek. seyahatlerim azalacak, ayda yilda bir lazim olacaksa kalkip bir yerlere gidecegim. bugunlerde olan toplantilarimin neredeyse yarisina katilacagim, cogunlugu uzaktan olacak. sadece birkac istisna icin yolculuk gerekecek.

    biraz seviniyorum. tekrar kopeklerim olacak. kendim buyutecegim, "yalniz kalacaklar" diye uzulmeyecegim. farkli cinslerden 7 kopek olacak, cinslerine karar verdim. buyuduklerinde birlikte ava cikacagiz. bir tane kedim var. bir yerlere giderken baskasina birakmam gerekiyordu, ben yokken olay cikariyordu. aslinda ben varken de olay cikariyor ama konu o degil, zaten kendisi ile ilgili ayri bir entry hak ediyor. yeni gelen kopeklere 2-3 pence sallar, stres atar..

    simdilik tek eksigim genis bir arazi. en yakin yerlesim yerine 20-25 mil uzakta, en az 20,000 sq. ft. ve orman yaninda/icinde bir hayalim var. hem vakit gecirecegim evi rahat dizayn edebilirim, hem kopeklerimi egitecek alanim olur. tavuk gibi hayvanlara sicak bakmiyorum ama agaclandirma da ciddi konu. diger detaylar da gunes enerjisi, ruzgar enerjisi.. su, bazi yiyecekler ve alkol icin mahzen. hatta siginak.. kisacasi dis dunyaya ihtiyacimi minimuma indirecek bir yer. tanidigim birisinde cogu kriterlerime uyan (veya kolaylikla cozulebilecek eksikleri olan) ve yilda sadece 2 kez gittigi bir yer var ama kendisi bir suredir yogun bakimda. olse de olmese de bana verir fakat saygisizlik olmamasi icin restorasyona baslamiyorum. hatirladigim durumdaysa kopeklere havuz bile ayarlayabilirim. en kritik konulardan birisi olarak alkol listemi kabaca tasarladim. dun de onemli ve vakit alabilecek olanlari siparis ettim.

    okudugum ama tekrar okumak istedigim, okumak isteyip de okuyamadigim yuzlerce kitap var listemde. yemek yapmaya asiri merakli birisi olarak cogu zaman kafam doluyken hazirliyordum, sakinlik oldugunda daha ozenli yemekler yapabilecegim. hazirlayip yemek gibi, yemek partisi vermeyi seven birisi olarak bu bir negatiflik. haftada en az 5 gun yemekte birileri eslik ederdi, emeklilik modunda en fazla 2 gun olur. yillardir gordugum, bildigim kisileri davet ederim, sohbet ederiz. yalniz kaldikca anilarimi yazarim. kopeklerimle bol bol vakit gecirecegim.

    dusundukce icim huzur doluyor. ama "pasifize olmak" detayini asabilmis degilim. her zaman istedigim sakin hayat, gerceklesmeye yakin oldugu zaman cok farkli geliyor. her zaman dunyayi daha guzel bir yer yapmaya calistim. kendi etki alanimda aktif olarak gozlemleyebildigim guzellesmeleri basarabildim. fakat anlasilan tatmin olamadim. umarim emekliligimde daha verimli olabilirim. orneklerini gordum, umarim elimi yuzume bulastirmam "pasifize" hayatimi.

    enteresan bir his. bir cesit boyut degistirme sanki. belki de ben buyutuyorum emeliligi, bos yere dert ediyor olabilirim, emin olamadim.
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap