3 entry daha
  • akpli belediyelerde çalışan mühendisler gelecek diye işsiz kaldım. buna rağmen babam hala onlara oy veriyor… anlatamıyorsun. ne bok yerse yesinler diyorum ben de. eyt babamı kapsamadı. ben de gram üzülmedim:)

    edit: tv de a haber ve türevlerini sildim. kafaları biraz düzeldi…(maddi açıdan ben destek olduğum için benim sözüm geçiyor) örneğin annem iyi partiye vereceğini söylüyordu belediye seçimlerinde, tabii verebildiğini sanmıyorum (pusulada bulamayabilir)

    edit 2: gerçekten kendi evladına yapılan haksızlığı bile bu kadar normal karşılayan cahil bir ailem var. kafaları o kadar çok kandırılmış ki. bu insanlarla diyolog kurulmaz diye düşünüyorum (50 yaş üstü akplileri kastettim)

    edit3: insan ailesine cahil der mi demişsiniz . der neden demesin ki anlayamadım? köyden kente göç etmiş ve belki hiç kitap okumamış insanlar. annem yine istanbulda doğduğu için biraz daha sağduyulu. ben genelde babamın peşinde dolaşıyorum çünkü sürekli dolandırılıyor mesela. bu cahillik değil mi?

    edit4: baya dolmuşum ben ya. bi olay daha belirtmek içimden geldi. benim nişanım olacak ve çeyiz vs masraflarım oluyor bi yandan kimse sormuyor. babam eyt çıkacak diye askerlik borçlanmasını hesaplattı 15 bin tl. tamam baba dedim ben ödedim sırf annem için. düşünün yani. biraz sorumsuzdur serbest çalışır tamir işi yapar kendisi. nişan yerine peşinat verilince indirim yapıyordu bu nedenle 3000 tl ihtiyacım oldu istedim bende yok dedi. ama 1 ay sonrasında ilk tur seçiminde tayyibe oy vermek için köye gittiler belki 2000 tl harcanmıştır bilmiyorum. ben içerledim ama hiç birşey demiyorum demokratik tercihleri tabi para da harcayabilirler, kızlarına bir kere sormalarına gerek yok ihtiyaçlarını!!!!!

    edit5: ayyy bi de bana “sen çok mu akıllı oluyorsun ailenden farklı düşününce” diye yazmışlar. burdan bunu mu anladınız? bu arada bizimkiler de kendilerine “cahiliz biz” derler. hiç bi zaman kültürlüyüz demezler. “cahiliz biz kızım” lafını çok duymuşumdur. onlar kompleks yapmıyor bu durumu siz hiç merak etmeyin ya..

    edit6: evet bizi (116 kişiyi) koronavirüs zamanı “hizmette kısıtlamaya gidilecektir” denip işten çıkarınca yerimize üsküdar ve esenyurt belediyesinden adamları getirdiler. çok şükür hepimiz iş bulduk ama bu bizi çıkarıp yerimize başkalarını getirdiklerini; işi yürütemeyip çıkardıklarından geri aradıkları (beni de sözleşme için aramışlardı 7 aylığına diye gitmedim) gerçeğini değiştirmiyor. bu akp yandaşlarını neden inanmadıkları konusunda hiç anlamıyorum. gerçekten hiç haksızlık yapmadınız değil mi siz bu ülkede?

    bonus edit: mesaj atan destek olan herkese çok teşekkür ederim arkadaşlar bu sizin içindi. babamlar bir sonraki hafta nişanım olacağı için köye ikinci tura gitmiyorlar çok şükür. bir homurdanma söz konusu. rte 2 oy kaybetti ama ben çok şey kazandım.
418 entry daha
hesabın var mı? giriş yap