137 entry daha
  • turkiye'de her zaman her duyguyu en uclarda yasiyoruz. ya asiri gomuyoruz ya asiri ovuyoruz. suradaki habere gore kadin, co-ceo olarak eski ceo'nun saglik sorunlari yasadigi donemde atanmis ve sonrasinda first republic bankda mevcut pozisyondan ayrilmis. kendisi goldman sachs kokenli ve bankaya tepeden inmemis. istikrarli bir sekilde yukselmis ve basarili olmus. ayni yazidan biraktigi 2021 aralik ayinda bankanin hisse degerinin 194.7 usd oldugunu yani iddia edildigi gibi 3 5 dolara dusmedigini de goruyoruz. hakkindaki bankayi batirdi goygoyu yersiz bir dezenformasyon. kaldi ki aldigi egitim ve basarilari da ortada.

    sonrasinda haziran 2022'de greystone isimli gayrimenkul finansmani sirketine ceo olarak ataniyor ama mevcut ceo'ya rapor vermeye devam ediyor. cok gecmeden aralik 2022'de buradan da istifa ediyor. eger bir basarisizlik varsa kisa surede bu firmadan ayrilmasi soylenebilir. o tarihten sonra bosta. kendisi hem turk hem de kadin olarak bence bulundugu sektorde fazlaca dezavantajli olmasina ragmen yeterince basari gostermis birisi.

    tcmb'nin basina neden gecmek isterle ilgili iki secenek karmasi var. birincisi yurtdisinda alamayacagi (dogrudan veya dolayli yollarla) bir para teklif edilmistir. ikincisi turkiye gibi ulkeye gelip imşek'le bir basari destani cikarmak istiyordur. turkiye icin recete sabit zaten rte'yi ikna edip belli bir recete uygulayabilen bir cok iktisatci orta ve uzun vadede basari gosterebilir. tcmb baskanligi da iyi bir referanstir. gorevden alinirsa denedik ama "you know, erdogan" der cikar isin icinden. bence bu asamaya gelene kadar finansallarda bir duzelme yakalayacak ve gelecekteki koltuguna olumlu bir sinyalleme yapabilecektir.

    sorun su ki merkez bankalari tum finans kurumlarindan farkli dinamikleri olan kurumlardir. bu yuzden iceriden yetismis birilerinin baskan olarak secilmesi genel olarak daha dogru secimdir. gaye erkan her ne kadar finansi biliyor olsa da cok farkli bir kulvara adim atmis olacak. evet finans bir yonuyle merkez bankalariyla oldukca iliskilidir ancak finans bilmek merkez bankasi yonetmeye yeterli degildir. ustelik hem bagimsizligi mevcut sistem dolayisiyla tartismali olacak hem de guven vermede bizzat bu sebepten sorun yasayacak. ne yapacaksin capa mi getireceksin kura ya da para kurulu mu kuracaksin guven vermek icin, yabanci yatirimciyi nasil ikna edeceksin buralar hep sorunlu basliklar.

    bana biraz kendileri ortodoks politikalara gecmek icin secilen gunah kecileri gibi geliyor. gorevden alinirlar belli bir sure sonra ama ortodoksa tam gecis saglandigindan faiz sebep enflasyon sonuc soyleminden de cikilmis olunur. bence imşek de bunu gordugunden ucret skalasini ve guvencelerini ona gore belirlemistir. yine de nebati ve kavci'nin oldugu yerde erkan ve simşek'i opup basina koyarsin.
2274 entry daha
hesabın var mı? giriş yap