7 entry daha
  • bir mike leigh şaheseri. film 1996 palme d'or ödülünü kazandı; brenda blethyn'e de aynı yıl cannes film festivalinde hak ettiği üzere en iyi kadın aktör ödülünü kazandırdı. cynthia rose purley (blenda blethyn) işçi sınıfından gelen, kutu fabrikasında çalışan ve hayattan da pek bir beklentisi olmayan bekâr bir ingiliz kadın. hayat onun için hep bir hayalkırıklığı olmuş, bu yüzden de filmde sürekli sinirleri bozuk. zaten blenda blethyn'e ödül kazandıran sahneler de büyük ihtimalle gülerken ağladığı veya durup durup ağladığı sahneler. ancak cynthia'ya da, neredeyse kendisi kadar hayalkırıklığı içinde ve öfkeli olan kızı roxanne'e de (claire rushbrook) üzülmekten çok gülüyoruz. bu anlamda, film trajikomik. without a trace dizisinde hayranlıkla izlediğim marianne jean-baptiste (hortense cumberbatch) ise harika bir yardımcı oyuncu bu filmde.

    --- spoiler ---

    birçok sahne o kadar, o kadar doğal ki. bunun en büyük nedeni de mike leigh'nin ustalığı. bir review'da okuduğuma göre, hortense'in, annesi cynthia'yla tren istasyonunda ilk defa buluştukları sahnede, leigh iki oyuncuya da istasyonda kiminle karşılaşacaklarını söylememiş bile.

    bir de, maurice'in (timothy spall) çektiği fotoğraflar bu kadar mı 'konuşur' ve bu kadar mı net gösterir insan kesitlerini.

    hortense'in annesiyle telefonda ikinci görüşmesinde, evinde kanepede otururken elinde tuttuğu kitap wild swans. üç kuşak çinli kadının hikâyesini anlatan muhteşem bir kitaptır. anne-kız-torun ilişkisine gönderme yapmış yönetmen.

    --- spoiler ---
47 entry daha
hesabın var mı? giriş yap