5 entry daha
  • ogrenilen kulturel sosyalizasyon modullerinin evrimsel sureclerle tatlandirilmasindan mutevellit, bu seksist yakistirmaya mahkumdur. niyesi soyle, kiskanc erkek baskilamak ve kisitlamak adina attigi adimlarda genelde ziyadesiyle basarili oluyor, cunku ona uygun kadin tipi seciyor; yani zaten baskilanmaya hazir, hatta bunun iliskinin bir gerekliligi oldugu dusuncesi olan kadinla birlikte oluyor. misal, sagdan soldan bu kadar dramatik hikaye duydum iliskilerle ilgili su gune kadar, samimi arkadas cevreme bakiyorum bir tane bile erkegin kiskancligindansikayet eden, ya da bu sebeple iliski bitiren arkadasim yok. yani diyorum ki, bence kiskanc erkegi iki anlamda da ceken belirli bir kadin tipi var, ve bu kadinlarla da benim hayatta hicbir isim olmamis benim anladigim. geri kalan erkek tipi kiskanmiyor da degil dedigim, ama sehirli kulturu kodu icinde evrilmisler ya da evrilmis gibi yapiyorlar, kiskanclik adi altinda degil de baska bir basliktan kavga cikartip hayati zindan edebiliyorlar, sanirim daha $ik bir ihtimal.

    erkekte durum buyken her kesimden, her egitim seviyesinden her turlu kadin kiskancin bayrak tutani cikabiliyor, ki bu sifati almaya sebep de bu genellenebilirlik durumu. zannediyorum ki -en azindan asiri olmayan kiskanclik- kiskanc erkek tipi kadar basarili bir baskilama altina al-a-madiklari icin her kesimden cikabiliyorlar. bu arada belirteyim ki mektubumu fildisi kulelerden yazmiyorum ah canimin icicigi hemcinslerim, ah benim yumurta aki puflarim, ben de zamaninda cesitli piyeslere imza attim, kendimi bildim bileli kimseyi kiskanmamisken (vallahi cok samimiyim) konu aska gelince ozellikle delirtme potansiyeli olan adamlara delirtmez misiniz lutfen beni tesekkurler cinsi karisik menuler cikartmisligim var. pisman degilim, o ayri hikaye, keske daha da cosaymisim, bu kadar sallamiyorum dozu da fazla geliyor yeri geldiginde.

    de, zurnanin zirt dedigi yere gelirsek, iki nokta su: 1) belirli kadinlara takip onlari kiskanmak, 2) denklemin diger tarafinda olup 2a) erkegin arkadasi olup yeni sevgili tarafindan kiskanilmak (ki bence cidden cok normal) 2b) kizin arkadasi olup yeni sevgiliden manyaklarcasina kiskanilmak (anormal). madde madde inceleyelim:

    1) bence talih, bence sansin, bir de askin adresi yoo-hoook sibel can sarkisiyla hepinize gerdan kiriyor ve diyorum ki, vay babasini sayin seyirciler. hakikaten ben de anlamis degilim nasil oluyor bu, kari gudubetin allahi olabilir, mendeburun bayrak tutani olabilir, ve dahi yuzune bakilmayacak cirkinlikte de olabilir, fakat oluyor. hani yanda charlize theron olsun takmayacakken, olmayacak adamlari kiskanabiliyor insan. sizsiniz manyaksin, saklamayin allahin cezalari, size de oluyor bu, biliyorum! iddia ediyorum gudubetleri kiskanan yuz milyon kadin ki$isi bulabilirim. benim bunca yil sonunda vardigim nokta su oldu, bir sekilde bu is erkekten bagimsiz, aslinda di$iler arasi habitat kavgasina yakinsar bir durum. cunku, bu kadinlardan alinan sozsuz mesaj bingo su: bu adami istersem elinden alirim. ciddiyim, bunu hissettigin ve niyetinden bir kere emin oldugun kadinla da bozuyorsun kafayi zaten. ha sen ona takiyorsun, adam yanda charlize'i disliyor filan, bunlar da hayatin tatli cilveleri; iyi savasan kazansin.

    2a) baskasinin yolunu bilemem, ben kendi yolumu soyleyeyim, ilk tanismaya super iddiasiz kiyafet ve mumkunse sifir makyaj gidiyor, ve "sevgilin dunya ahiret kardesim" mesajiyla el aciyorum. en azindan yillarca bunu yaptim sonra bir baktim aaa iyilikten de maraz doguyor ulan, elin sorunlu karilariyla ugrasiyorsun sonra. o nedenle fiziksel bakim olarak yine super gosterissiz, fakat tavir olarak isirmazsan isirmam gulumsemeli bir mesafeyle yaklasiyorum, ortama yeni giren o, ben niye kasiyorum ulan, o kassin. ki geyik bir yana cok saglam, cok guzel kadinlarla da tanistim bu kontenjandan.

    2b) haaah, iste kadin kiskancligi basligina gelme sebebime gel-diiikkk. ben bunlarin has-tasiyim, delisi divanesiyim, oyle ah canimin icicigi, oylesine tonti$ko bademezmeleri ki bunlar! bu cok yakin dostlarinla degil de boyle okuldan arkadasin, ya da kankan ama canin cigerin degillerle oluyor daha cok. simdi bu erkek sevgililere de tavrim 2a'dan cok farksiz, fiziksel gorunum olarak super gosterissiz bir kilikta tanismaya gidiyorum, gayet mesafeli kibar gulumsuyorum ve sadece sol mememi gosteriyorum. arkadasima hak ettigi gibi davrandiktan sonra gerekirse sag teki de gosteririm, ayri. hahhaaayyy ay saka be saka, hic yapar miyim enisteme oyle seyler? haaah, bak icinizde o gerilimi hissettiniz mi? guzel, zira elimde olsa bu karilari daha da gericem.

    ulan zaten %70 zamanda erkek arkadasinla degil seninle konusuyorum, kaldi ki insan irkinin devami tehlikede olmadikca bin hayatim olsa beni ruyasinda goremez ayri, fakat goz takip etmeler, bir gereksizce minnos ama gergin adama dokunmalar, bir ikimize ya da birimize "sevgilime/ kiz arkadasima nasil baktigini gormedim sanma" soslu bakislar soz konusu olunca, iste ben o noktada sirazeden cikiyorum. kisa bir sure oncesine kadar bu durumdan acaip rahatsiz oluyor, ne bok yiyecegimi bilemiyor, ve ne adamin beni ne benim onu cekici buldugumuzu dusunmedigim bir durumda "itiraf edin firsatiniz olsa" suclamali tavirlarla resmen taciz edildigimi hissediyorum. sadede geleyim, sonunda dedim ki ooeeehhh ulan operim boyle askin izdirabini, artik hiicccc sallamiyorum, sohbetimi de ediyorum, kahkahami da atiyorum, bu kadar guvensizse bir insan evladi cikmasin kardesim toplum icine. bunu yapmayan kadina da o kadar saygi duyuyorum ki, anlatamam; hani kraldan cok kralci bir iliskilerine sempati duyma ve allah bozmasin hissi yasiyor insan. bir yanda boylesi olup, diger yanda paranoyagin allahlariyla muhattap olunca arizaya geciyor insan. her seyi gectim, goren de femme fatal'im sanacak, ulan yumo$ ayisi gibi bir karakterim, fakat yerine zamanina gore uc noronlu karilardan serpil cakmakli muamelesi goruyorum iyi mi?

    iste bu nedenle son kararim, bunu devam ettiren ciftleri evime davet ettikten sonra odadan cengi kiyafetleriyle cikip, "hadi seker enis-temmm, ben biliyorum da mi oynuyorum, hanimi$ aslanima?" diye adama gerdan kirmak. madem civelegim, o zaman amor fati anasini satayim.
142 entry daha
hesabın var mı? giriş yap