9 entry daha
  • son iki haftadır sıcaklardan ötürü sadece iki kere salona gidebildim. salonun kliması açık olmasına rağmen yaptığım spordan bir bok anlamadım. salondan içeri girer girmez en az sekiz kişinin ter kokusundan ötürü genzim yanmaya başlamıştı. kadın ve erkek soyunma odaları birbirine çok yakın, girişte aldığım koku yetmezmiş gibi erkek soyunma odasının önünden geçerken bir koku ultisi de oradan yedim... sonra allam dedim burnum lütfen şu kokuya alışsın da edebimle adabımla sporumu yapabileyim.

    üniversitenin ilk yılında bir yurtta kalıyordum. yurdun yemekleri iğrençti. ben de okula yeni başlamıştım, kimseyi tanımıyordum. bir gün, yemekhanede otururken kızın birinin "mutsuz doydum ben" dediğini duydum. oha dedim mutsuz doymak ne demek? o fiilimsiyi duyar duymaz o kızın en yakın arkadaşlarımdan biri olacağını anlamıştım ki öyle de oldu. mutsuz doymak, zoraki olarak beslenmek, yediğin yemekten zevk almamak, yine de başka alternatifin olmadığı için o yemeği yemek zorunda kalmak demek. işte ben de spor yaparken mutsuz doymuştum.

    geçtiğimiz günlerde iki gün üst üste spora gittim. full body desen değil, split desen değil, kafama göre çalışmayı seviyorum. ilk gün omuz, sırt, bacak, diğer gün göd, karın, kol ve saçma sapan kardiyo çalıştım. bu galiba split oluyor evet. eve geldiğim zaman sağlıklı bir yaşamın gereği olarak mochalı protein tozumla birlikte sigara içtim, sonra duş aldım, klimayı kökledim, yorganı da üzerime çekip uyudum.

    uyandığım zaman 54 yaşındaydım. onca yıldır hiç konuşmadığım için konuşmayı unutmuşum. "güleyirum hâluna katıla katıla, bi' sözünü geçiremedun karina" dedim ilk. ben uyurken memem atletimden fırlamış, salyalarım susuzlukla mücadelede çözüm olabilecek seviyeye ulaşmış, anam babam ölmüş cenazelerine katılamamışım, yastığın ve yorganın vücudumda bıraktığı izler ise piri reis'in haritasıyla kapışacak duruma gelmiş... kalkınca, "allam noluyo, hangi gündeyiz biz" dedim ciddi ciddi. ben akşam yatmıştım, baktım hava yine karanlık, bi gündür uyuyo muydum yani? galiba bir tam gün uyumuşum. sefam olsun.

    yalnız aynı master chief gibi uyuyorum he.
hesabın var mı? giriş yap