2 entry daha
  • 1.78 gb boyutunda, game add-on olarak xbox live marketplace'den indirilebilmekte. 1 mpbs bir adsl bağlantısı ile 6-7 saat arası bir sürede iniyor. yükledikten sonra gta iv dvd'sini xbox'a takınca "the lost and damned'i açmak istiyor musunuz" türü bir soru soruluyor ve oyuna giriş buradan sağlanıyor.

    oyunda ilk dikkatimi çeken noise effect oldu. parazit efekti olarak tanımlanabilecek bu meretin ne akla hizmet konulduğunu çözemeyip seçeneklerden kapayınca grafikler eskisi gibi oldu. kişiden kişiye değişir belki ama ben hiç beğenemedim açıkçası.

    --- spoiler ---

    ilk cutscene dahil olmak üzere pek çok yerde niko bellic'i şahsen görmek veya niko ile orjinal gta'da yaptığımız görevlerden bahsedildiğini duymak mümkün.

    --- spoiler ---

    doğal olarak motorlara ciddi ağırlık verilmiş. motor sürüşüyle ilgili fizik modellemeler elden geçirilmiş ve motor sürmek daha keyifli bir hale gelmiş. johnny'nin hexer'i, oyunda bir eşi daha bulunmayan bir motor ve muhteşem bir sesi var.

    alelade bir dlc'den ziyade neredeyse yeni bir oyun yapılmış gibi. şu anda %30'unu bitirdim. kısa bir değerlendirme yaparsak:

    - motor çetesi konseptini gerçekten insana hissettiriyor oyun. görevler ve diyaloglar gerçekten havaya sokabiliyor insanı. sık sık çete halinde dolaşılıyor zaten.

    - lost mc'nin clubhouse'ı acaip bir mekan. bilek güreşi ve kart oyunu oynamak mümkün. ayrıca yeni aktivitelierin arasında air hockey de bulunuyor.

    - radyolarda pek çok yeni show ve şarkı mevcut. liberty rock'ta run to the hills çalıyordu o kadar söyleyeyim.

    - split sides'ta yeni bir komedyen var. frankie boyle adında bir iskoç kendisi. aksanını anlamak bayağı zor. bayağı 'müstehcen' espriler yapsa da gördüğüm iki showda yerlere yatırdı beni.

    - emin değilim ama galiba kıyafet alamıyoruz. zira girmeye çalıştığım modo dükkanının kapısı açılmıyordu. stats'ta da "money spent on clothes" istatistiği yoktu.

    - yükleme süreleri biraz uzamış gibi geldi bana.

    - anlaşılmaz bir şekilde gta iv ile aynı save slotlarını kullanıyor oyun. gta savelerinize overwrite etmezseniz save edemiyorsunuz. böyle de bir saçmalık sözkonusu.

    - performansta biraz iyileşme var gibi geldi bana. oyun daha akıcı olmuş.

    - pek çok yeni silah var. grenade launcher, sawn-off shotgun, 9 mm automatic pistol, pipe bomb şu ana kadar kulladıklarım. özellikle sawn-off ve grenade launcher bayağı sağlam silahlar.

    - oyunda motor yarışları da var ve bu yarışlarda beyzbol sopası kullanmak serbest.

    - bu kadar motor üzerine dönen bir oyun olmasına rağmen, halen san andreas'taki motorlu polisler yok.

    game progress'te %30'a gelmek 5 saatimi aldı. bu da demektir ki minimum 12-13 saatlik bir oynanış sunuyor oyun. yarışlar, çete savaşları ve diğer yan görevlerle birlikte 15 saati bulabilir diye tahmin ediyorum.

    neticede 20$'ın hakkını veren bir gta olmuş. microsoft ve rockstar'a, biz xbox 360 sahiplerine yaptıkları bu kıyaktan (oyun xbox 360 exclusive de, ehi ehi) dolayı teşekkür edip, oyuna dönüyorum.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap